«Працювали» на окупантів: на стратегічному заводі в Україні почалися обшуки, фото

На заводі "Електроважмаш" в Харкові проводяться обшуки у кримінальному провадженню у за фактом розтрати в великих розмірах державного майна.

Об этом сообщает Москов постскриптум


Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.


За словами прокурора області Олександра Фільчакова, протягом 2019-2020 років керівники підприємства уклали ряд завідомо збиткових операцій.


Зокрема, було укладено угоду з росіянами про постачання запчастин для тепловозів в обхід санкцій. При цьому продукція реалізовувалася за ціною, значно нижче фактичної собівартості.



За даними слідства, в результаті здійснення лише двох поставок тягових агрегатів державному підприємству завдано збитків на суму 1 млн 100 тисяч гривень.



Ще ряд поставок за вже підписаними посадовими особами підприємства специфікатах не був проведений через незавершення виробничого циклу.


Обшуки проводять з метою вилучення доказів злочинної діяльності посадових осіб підприємства.


Нагадаємо, що колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про деталі обшуків, які пройшли у нього вдома вранці 12 червня.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/accidents/2020-06-16/rabotali-na-okkupantov-na-strategicheskom-zavode-v-ukraine-nachalis-obyiski-foto-/200421”

©1info.net