Слово — врачам
Слово — врачам

Росія стрімко виходить з карантинних заходів, знімаються останні обмеження. Регіони влаштували своєрідне змагання, хто в цій духоподъемной діяльності досягне успіху. Країна готується до проведення 24 червня параду на честь 75-річчя Великої Перемоги і голосування 1 липня по поправкам до Конституції. Нам обіцяли зняття обмежувальних заходів після того, як ситуація з пандемією зміниться. І так як пандемія, на думку влади, залишається в минулому, ситуація поліпшується, значить, прийшов час проводити парад і голосування.

Об этом сообщает Преступная Россия

Між тим ми всі чудово бачимо, що відбувається: в Росії як і раніше залишається вкрай високим рівень зараження — 8-9 тисяч осіб щодня ось уже протягом майже цілого місяця (!). І за цим показником Росія давно вже в числі країн-лідерів. Що це означає? — В цілому по країні ситуація практично не стає краще, а обмеження в поспіху знімаються. Поліпшення, судячи з офіційної інформації, що є в тій же Москві, але не в країні в цілому.

Але, може бути, лікарі-епідеміологи та інфекціоністи висловляться на цей рахунок? Це — нормально? Нормально в такому режимі знімати обмеження при нинішньому рівні зараження?

Пригадую, коли тільки починалася епідемія в нашій країні, в кінці березня був репортаж по Першому каналу. Підводка до матеріалу була, що називається, «з придихом», і я було подумав: «З’явилася вакцина». Виявилося, що фахівці Федерального медико-біологічного агентства (ФМБА) придумали пристрій, за допомогою якого один апарат для штучної вентиляції легень можна було використовувати відразу для чотирьох хворих. Повідомила про це глава ФМБА Ст. Скворцова.

Буквально на наступний день група лікарів виступила із заявою, в якому вони переконливо довели всю неспроможність цієї ідеї. Відповідне звернення було опубліковано Федерацією анестезіологів та реаніматологів. Фахівці в області критичної медицини однозначно заявили: «Краще взяти зі складу апарати попередніх поколінь, перевірити їх та використовувати у найменш важких пацієнтів, ніж «роздавати вентиляцію».



Джерело статті: “http://povin.com.ua/297358-17-06.html”

©1info.net