Ліки від коронавірусу — ВООЗ відмовляється від гідроксихлорохіну

Всесвітня організація охорони здоровʼя відмовляється від протималярійних препаратів гідроксихлорохіну і хлорохіну як ліків для хворих на коронавірус. Про це йдеться у заяві ВООЗ у Twitter.

Об этом сообщает FIB

The Solidarity Trial’s hydroxychloroquine arm is being stopped, on the basis of evidence showing it does not reduce mortality for hospitalised #COVID19 patients.

— World Health Organization (WHO) (@WHO) June 17, 2020

Напередодні учені не змогли довести ефективність гідроксихлорохіну у профілактиці коронавірусу й заявили, що препарат не краще за плацебо.

Проте клінічні випробування, в яких досліджують ефективність використання цих препаратів для лікування коронавірусу, тривають, зокрема, у Великій Британії, Іспанії та Франції.

Перед цим у Британії заявили, що знайшли ліки від коронавірусу. Препарат дексаметазон, за результатами клінічних випробувань, майже на третину знижує ризик смерті у пацієнтів, які перебувають на ШВЛ, та на п’яту частину — у тих, хто потребує збагачення киснем. Ще однією перевагою, на думку дослідників, є те, що дексаметазон — дешевий препарат. Таким чином його зможуть дозволити собі і люди у бідних країнах.

  • Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що вживає для профілактики коронавірусної інфекції гідроксихлорохін. На запитання журналістів, які у президента є докази ефективності гідроксихлорохіну, той відповів, що має «багато позитивних відгуків» про нього.
  • Пізніше Всесвітня організація охорони здоровʼя призупинила випробування гідроксихлорохіну і хлорохіну як ліків від коронавірусу. Згодом, після рекомендацій ВООЗ, країни світу теж почали відмовлятися від використання цього препарату.
  • Медичний журнал Lancet відкликав статтю про дослідження ефективності лікування коронавірусу гідроксихлорохіном, яке піддали сумнівам.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45546-vooz-vidmovlyayetsya-vid-gidroksihlorohinu”

©1info.net