Політолог: Медична реформа має бути винесена на розгляд Ради реформ і Верховної Ради

Політолог: Медична реформа має бути винесена на розгляд Ради реформ і Верховної Ради
Політолог: Медична реформа має бути винесена на розгляд Ради реформ і Верховної Ради

Політолог Олексій Голобуцький вважає, що питання продовження реформи охорони здоров’я потрібно виносити на розгляд Ради реформ, яку очолює Міхеїл Саакашвілі.

Об этом сообщает Moscow Post

Про це він заявив РБК-Україна.

За його словами, також необхідні відкриті парламентські слухання з залученням не тільки вітчизняних експертів, а й представників МВФ, який погодився відкрити для України програму stand-by за умови подовження реформи медицини.

Голобуцький виступив з такою заявою після того, як стало відомо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов проігнорував засідання Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування, на якому він мав представити своє бачення реформи.

Членів Комітету не влаштував той факт, що замість себе Степанов надіслав своїх заступників. Утім при цьому не було самого предмету обговорення.

Голобуцький припускає, що міністр тягне час, бо йому поки нічого показати. "Степанов неодноразово критикував Уляну Супрун, називав її дії експериментом і закликав всі міняти. Але далі слів досі не просунувся. Нагадаю, що міністром його призначили в кінці березня, а значить, був час сформувати хоча б рамкову концепцію подальших дій з реформування медичної галузі та почати діалог. Ховатися за спинами заступників довго не вийде, бо продовження медреформи від України вимагає МВФ. Не кажучи вже про те, що стан української медицини не влаштовує нікого: ані пацієнтів, ані самих медиків", — вважає політолог.

Участь в обговоренні Ради реформ і парламентські слухання, впевнений Голобуцький, могли б пришвидшити процес розробки і впровадження реформи.

Як повідомлялося, на 17 червня було заплановано засідання Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування за участю народних депутатів, міністра охорони здоров’я Максима Степанова та представників міжнародних партнерів України.


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/politolog-medichna-reforma-maye-buti-vinesena-na-rozglyad-radi-reform-i-verhovnoyi-radi-1568113.html”

©1info.net