Коронавірус був присутній в стічних водах Італії ще в грудні — дослідження

REUTERS / Alessandro Garofalo

Об этом сообщает FIB

В Італії від коронавірусу померли майже 35 тисяч осіб

REUTERS / Alessandro Garofalo


В Італії коронавірус, можливо, почав поширюватися набагато раніше, ніж вважалося до цього.

Хронiки коронавірусу. Останні новини
Все про епідемію коронавірусу в світі та карантин в Україні
Надсилаємо щоденно о 08:00

Як пише BBC, вчені з Національного інституту охорони здоров’я Італії (ISS) виявили сліди коронавірусу в стічних водах Мілана і Турина. Проби води були взяті 18 грудня 2019 року.

Китай офіційно підтвердив перші випадки зараження коронавірусом наприкінці грудня 2019 року. Перший інфікований в Італії був госпіталізований в середині лютого.

Читайте також:
Коронавірус атакує не тільки легені — дослідження німецьких вчених

У ISS наголосили, що результати підтвердили «стратегічну важливість» стічних вод для виявлення ранньої присутності коронавірусу, оскільки завдяки їм можна встановити наявність вірусу до клінічно підтверджених випадків захворювання.

У своєму дослідженні вчені ISS перевірили 40 зразків стічних вод, відібраних на очисних спорудах на півночі Італії в період з жовтня по лютий.

Читайте також:
В Італії родичі жертв коронавірусу звинуватили владу країни в недбалості

Проби, взяті в жовтні і листопаді 2019 року, не показали наявність коронавірусу. У стічних водах Болоньї сліди коронавірусу з’явилися в січні.

Перший підтверджений випадок зараження в Італії був виявлений на початку лютого в місті Кодоньо в регіоні Ломбардія. Місто було закрито і оголошено «червоною зоною» 21 лютого.

Читайте також:
Розтин показав. «Мілан не зупиняється». До загибелі 15 тис. осіб в Італії від коронавірусу могла призвести недбалість влади — NYT

Італія стала першим в Європі осередком зараження коронавірусом, і першою в світі, де ввели загальнонаціональний карантин. Наразі в Італії зареєстровано майже 35 тисяч летальних випадків від COVID-19.

Редактор: Оксана Соломка

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/countries/koronavirus-v-italiji-z-yavivsya-v-grudni-ostanni-novini-50095223.html”

©1info.net