Благодійник Пінчук має вплинути на свого партнера Дудника, який тероризує незрячих, – Шинкаренко

Український інвестиційний клімат не те що не приваблює, він відлякує іноземних інвесторів. Причина в тому, що українські чиновники стоять на захисті своїх кишень, а не прав громади чи забудовників. Про це заявив голова ГО «Захист інвесторів» Денис Шинкаренко 22 червня під час пресконференції на тему «Захист людей з обмеженим зором: чи є шанс в УТОС отримати квартири?» у пресцентрі «Стоп корупції».

Об этом сообщает Москов постскриптум

Дуднику нібито заважає будинок, де б мали отримати квартири працівники УТОС Ілюстрація: СтопКор

«Наше місто підхопило вірус корупції, жадібності та беззаконня. Ми бачимо, як поліція захищає багатих людей та не може захистити простих, які платять їм зарплатню. Ми зіштовхнулись із будівництвом на Подолі, де прості люди, які страждають від вад зору та намагаються якось розв’язати свої житлові питання, не можуть подолати ту стіну, яку їм встановлює місцева влада та люди, які поруч будують коледж. Як нам стало відомо, перепони створює інвестбанкір Андрій Дудник, який вирішив поруч звести приватний коледж. Він не хоче бачити поруч із ним житловий будинок, в якому б мешкали незрячі працівники Українського товариства сліпих», – заявив він.

Денис Шинкаренко Фото: СтопКор

За його словами, Дудник працює на відомого українського олігарха Віктора Пінчука та псує його репутацію мецената та благодійника.

«Зведення цього будинку абсолютно законне, наявні всі необхідні документи. То кого ми маємо захищати? Багатих людей, які хочуть побудувати комерційний коледж та не хочуть, щоб десь поблизу стояв житловий будинок, чи незрячих людей, які мають абсолютно всі права на будівництво? Ми як спільнота мусимо зробити все, щоб допомогти цим людям. Дудник забирає в простих людей мрію та життя. Ми неодноразово проводили акції протесту біля його офісу в БЦ «Парус», біля його помешкання в Києві. Він неодноразово казав, що будуватиме коледж попри все. Будуй на здоров’я, проте навіщо заважати незрячим людям? Я вважаю, що його партнер-благодійник Віктор Пінчук має вплинути на свого товариша та допомогти незрячим людям, і тоді, можливо, ми створимо нормальне суспільство. Ми говоримо також про інвестиційний клімат, який має бути захищений, а також має приваблювати іноземних інвесторів. Вони не прийдуть, поки чиновники стоятимуть лише на захисті своїх кишень, а не інвесторів. Нині київська влада зробила все, щоб знищити будівельний бізнес. І скоро ми будемо зводити хіба що глиняні хати», – наголосив Шинкаренко.

Денис Шинкаренко Фото: СтопКор

Причетність Дудника до цієї справи підтвердив і журналіст-розслідувач Артем Поліковський.

«Ми виявили, що псевдоактивісти, які в різні способи блокували будівництво, є посібниками Дудника. Про це свідчать документи з судових справ. Позивачами були Тетяна Максименко та Андрій Дудник. Виявилось, що він купив ділянку поблизу цього будівництва та вирішив там збудувати нову, елітну школу. Та щоб вона відповідала «елітності», там має бути великий спортивний майданчик, басейн тощо», – розповів він.

Артем Поліковський Фото: СтопКор

Як зазначають організатори пресконференції, люди з особливими потребами – одна з найбільш незахищених верств українців. Адже, на жаль, держава перестала допомагати інвалідам, зокрема, в отриманні житла. Але скільки потрібно часу, аби інвалід міг придбати собі квартиру?

Учасники круглого столу обговорюють проблеми соціального захисту інвалідів із вадами зору та запропонують шляхи подолання проблеми.

Один із прикладів – ситуація зі столичним УТОС на Подолі. Там люди з обмеженим зором знайшли інвестора для забудови земельної ділянки, яка офіційно у постійному користуванні УТОС. Кілька років вони мріють звести будинок, утім, .

З якими проблемами зіткнулись інваліди? Кому заважають люди з вадами зору? Як суспільство сприймає проблеми незрячих і чи готові елітні столичні райони приймати людей, які ніколи не побачать навколишнього світу, проте борються за місце під сонцем?

Представники Товариства сліпих, люди з вадами зору, політики, представники місцевої влади, громадські діячі, журналісти за круглим столом беруть участь в обговоренні актуальних проблем інвалідів і конкретних кейсів і ситуацій, а також пропонують шляхи допомоги і захисту прав людей з вадами зору.

Читати також:
Жителі елітних будинків на столичній Воздвиженці влаштували терор працівникам Українського товариства сліпих
Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/blagodijnyk-pinchuk-maye-vplynuty-na-svogo-partnera-dudnyka-yakyj-teroryzuye-nezryachyh-shynkarenko/”

©1info.net