«Прогульники» сесій: у Чернігові двоє депутатів міськради пропустили більше половини засідань

7eff9d375c75bdb1a4e785279f108e95
7eff9d375c75bdb1a4e785279f108e95

Двоє депутатів Чернігівської міської ради у 2019 році пропустили більше половини сесійних засідань.

Об этом сообщает http://infopolit.com

Такий результат представила громадська організація «Агенція міських ініціатив» проаналізувавши відвідуваність сесійних засідань у січні – жовтні цього року.

Абсолютним антигероєм цього рейтингу є позафракційний депутат Андрій Заїка, який не був на жодному засіданні міської ради. Нагадаємо, що Андрій Заїка обраний за списками політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», пізніше виключений з фракції. Офіційна причина — за дії, що суперечать задекларованим позиціям фракції «Об’єднання «Самопоміч» в Чернігівській міській раді. Представники партії ініціювали процедуру відкликання депутата, проте безрезультатно.

На другому місці за кількістю прогулів — представник фракції ВО «Батьківщина» Микола Миргородський. У цьому році він був присутній лише на одному засіданні, відповідно 89% засідань він пропустив. У графі «причини» двічі вказано, що був у відрядженні, решта пропусків — з невідомих причин. Микола Миргородський вже тривалий час не мешкає в Чернігові, і не перший рік разом з Андрієм Заїкою є лідером за пропусками сесійних засідань.

Слід зазначити, що на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради у відкритому доступі є інформація щодо присутності депутатів на всіх сесіях. На ньому навіть міститься інформація про запізнення депутатів на сесійні засідання.

За законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року, його можна позбавити мандата (ст. 37, ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад»). Втім, на практиці таких прецедентів у Чернігівській міській раді ще не було.

У 2016 році Громадський рух ЧЕСНО виявив у Чернігівській облраді 12 кандидатів на відкликання. Після моніторингу ЧЕСНО кількість депутатів, які можуть втратити мандат за результатами прогулів у 2017 році, скоротилася до 10. Ексголова Чернігівської ОДА Валерій Куліч не відвідав жодного засідання профільної комісії. Окрім Куліча, втратити мандат могли ще двоє представників «БПП «Солідарність» — Віктор Мурай та Григорій Божок. Перший — через прогули комісій, а другий — сесій. Отже, підстави на відкликання хоч і були, але вони не застосовувалися.

Читайте також


    Суїцидальний жах: на Чернігівщині зросла кількість самогубств
    Начальник поліції Чернігова розповів, як не стати жертвою «квартирників»
    Відтепер чернігівці можуть користуватися екододатком із сортування сміття

Джерело статті: “https://cheline.com.ua/news/society/progulniki-sesij-u-chernigovi-dvoye-deputativ-miskradi-propustili-bilshe-polovini-zasidan-198380”

©1info.net