«Джавеліни» стали ще потужнішими: США приготували «сюрприз» для російської армії

У США розробили нову ракету для ПТРК з дальністю до 4,5 км, яка є ще більш потужною, ніж "Джавелін". Зокрема, її дальність складає всього 2,5 км.

Об этом сообщает http://balansst.com


Про це повідомляє військовий блог Warrior Maven.


Крім того, комплекси обладнають оптикою нового покоління, яка дозволить вести вогонь навіть вночі. Також, як заявив в інтерв’ю WM представник компанії Raytheon Томмі Боккардо, з новою ракетою скоротиться час на виявлення, захоплення цілі і її знищення. В результаті, потрапляння ракети буде для противника сюрпризом. Виявити стрілка з "Джавелін" стане ще важче.


Крім цього, ще однією важливою перевагою комплексу стане зниження його ваги на 30%. Зараз "Джавелін" важить 22,3 кг, хоча і зараз її вага не така вже й велика: російський "Корнет-Е" важить 55 кг, а й дальність його днем досягає 5,5 км.


Також для нової ракети "Джавелін", масовий випуск якої почнеться в 2022 році, розробили нову боєголовку.


На окрему увагу заслуговує комбінована система наведення, яка стала краще захоплювати рухомі цілі. Вбудований зум дозволяє швидко прицілитися. Новий "Джавелін" краще підходить для стрільби в місті або з укриття.


Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, яку зброю отримають ЗСУ в найближчі роки.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-01-03/djavelinyi-stali-esche-moschnee-ssha-prigotovili-syurpriz-dlya-rossiyskoy-armii—/184660”

©1info.net