Сувора дієта може викликати почуття самотності

Учені з Корнельського університету довели, що люди можуть відчувати себе самотньо із-за обмежень у харчуванні.

Об этом сообщает http://lifeukr.net

Дослідники провели ряд експериментів, щоб зрозуміти, як дієта співвідноситься з почуттям самотності. З’ясувалося, що це відчуття щоразу посилювалося, коли випробуваним доводилося обмежувати себе в їжі. Причому це, ймовірно, не пов’язане з харчовими вподобаннями або бажанням з’їсти щось особливо смачне — у цьому процесі швидше задіяні соціальні механізми. Про це пише Naked Science.

Дослідники помітили, що дотримуються дієти люди часто боялися, що вони виділяються з компанії і оточуючі можуть їх засудити. Ймовірно, такий результат пов’язаний з тим, що спільне застілля — це важливий акт соціального взаємодії. Люди, які не можуть їсти те, що їхні сусіди по столу, відчувають себе приблизно так само, як якщо б вони не могли говорити на якісь теми, доступні іншим.

На думку вчених, суб’єктивне відчуття самотності в таких ситуаціях може відчуватися сильніше, ніж у людей, які потрапили в іншу мовну середу. У попередніх дослідах ті ж дослідники з’ясували, що людям простіше спілкуватися і довіряти один одному, якщо вони поділяють їжу і їдять її з однієї тарілки.



Джерело статті: “https://ukrpost.biz/syvora-dієta-moje-viklikati-pochyttia-sam/”

©1info.net