ЗМІ: ЄС планує скоротити виплати Туреччині

Європейський Союз вирішив у 2020 році на 75% зменшить суму коштів, передбачених як виплати Анкарі в рамках програми зі зближення з ЄС. Про це йдеться у листі верховного представника Євросоюзу Жозепа Борреля до Європарламенту, з яким ознайомились видання групи Funke, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

Об этом сообщает http://canadianonlinepharmacycare.com


За даними Єврокомісії, Туреччина отримає цього року лише 168 мільйонів євро з фондів так званої програми ІРА зі зближення з ЄС. 150 мільйонів з цих коштів мають піти на розвиток демократії та правової держави, 18 мільйонів – на реалізацію програм з сільського господарства.


Єврокомісія поки що не прокоментувала ймовірні скорочення виплат Туреччині.


Причинами такого рішення Боррель назвав спірне газовидобування Туреччини біля узбережжя Кіпру, а також військову операцію Анкари на північному сході Сирії, яка розпочалася в жовтні минулого року.


При цьому виплати Туреччині, передбачені в угоді з питань біженців, не скорочені.


Переговори про вступ Туреччини в ЄС тривалий час залишаються замороженими, при цьому країна в період з 2014 по 2020 роки отримала від Євросоюзу 3,5 мільярда євро.


Цими коштами ЄС хоче підтримати процеси реформ в країнах, які є кандидатами на вступ у блок, та підвищити їхню конкурентоспроможність.


Джерело статті: “https://1news.com.ua/svit/zmi-yes-planuye-skorotyty-vyplaty-turechchyni.html”

©1info.net