Дискусії з експертами: в Молодіжному центрі діє незвичний клуб для допитливих (Відео)

Історичні події в Україні та світі, соціальні проблеми та різноманітні суспільні явища – у всьому цьому намагаються розібратись учасники дискусійного клубу «ДумкА». Зустрічі клубу проходять в обласному молодіжному центрі.

Об этом сообщает http://online-zoom.com

«Як такого поняття викладача немає. Керує напрямком відділ національно-патріотичного виховання. Він запрошує молодь і тих, кому цікаво, вони приходять обговорюють і залучають спікерів, які є експертами в тій чи іншій темі»,- Олег Котеленець, заступник директора Чернігівського обласного молодіжного центру.

Клуб діє вже рік. Його учасники дискутують між собою на теми, які пояснює запрошений експерт. Спершу він розповідає про факти в цікавій і доступній формі, після чого кожен може висловити власну думку та поставити запитання. Наприклад, з нагоди Дня Злуки співробітники Інституту національної пам’яті розповіли учасникам клубу, як українці боролися за незалежність, і про події, що сталися 22 січня.

«Тоді відбулося дві події. В 1918 році була проголошена незалежність України, що була відновлена 24 серпня 1991 року, і День Соборності України. Тобто злуку УНР і ЗУНР»,- Сергій Бутко, історик, експерт клубу «ДумкА».

Допитлива молодь дізналася, що в живому ланцюзі 1990 року від Івано-Франківська до Києва брали участь дві делегації з Чернігова та Ніжина. Також історики розповіли про роль, яку відіграла наша область у 1919 році.

«І в проголошенні Злуки, тобто і в ратифікації цього документа на першому засіданні трудового конгресу України, брали участь аж 42 чернігівці. Які одноголосно проголосували за соборність. І чернігівці, і Чернігівщина зробили вагомий внесок у боротьбу за незалежність України, щоб вона була соборна. Візьміть, наприклад, той факт, що уродженець с. Хрипівка – автор Акта проголошення незалежності України Левко Лук’яненко»,- Сергій Бутко, історик, експерт клубу «ДумкА».

Традиційні зустрічі учасників клубу присвячені національним святам і пам’ятним датам. Діють на базі Молодіжного центру і чимало тематичних клубів. Як, наприклад, «Історичні гутірки».

«Востаннє, коли збиралося засідання клубу «Історичні гутірки», вони обговорювали традицію саме колядок, щедрівок, засівання і так далі. І це проходить так… не просто сіли поговорили, а вони шукають ті факти, які були раніше, якісь елементи фото, відео, починають це обговорювати та порівнювати, що було тоді і як це зараз відбувається»,- Олег Котеленець, заступник директора Чернігівського обласного молодіжного центру.

У Молодіжному центрі зазначають, що на клубні зустрічі можуть приходити не тільки школярі та студенти, а й усі охочі. Участь – безкоштовна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Читайте також


    Сільський табір «Мрія», який мало не закрили, відкрив першу та єдину цього року зміну (Відео)
    Інтернет-шопінг: юристи розповіли, як здійснювати покупки безпечно (Відео)
    Скляне зупинкове диво – чернігівці не оцінили ноу-хау від мерії (Відео)

Джерело статті: “https://cheline.com.ua/chelinetv/suspilstvo-video/diskusiyi-z-ekspertami-v-molodizhnomu-tsentri-diye-nezvichnij-klub-dlya-dopitlivih-video-200113”

©1info.net