Правоохоронці встановили особи людей, які організували викрадення французького оператора у Криму 2014 року

Поліція: Один зі зловмисників був командиром роти незаконного збройного формування, інший його заступником
Поліція: Один зі зловмисників був командиром роти незаконного збройного формування, інший його заступником

Поліція Криму встановила особи людей, що організували викрадення та незаконно утримували французького оператора, який знімав захоплення українських військових частин у Криму 2014 року. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

Об этом сообщает http://relo-info-exchange.com

Зловмисники були членами незаконного збройного формування "Самооборона Криму", активно брали участь в окупації півострова й території Луганської області.

Оператор французького телеканала CANAL+ Девід Жофрійо висвітлював події на окупованому півострові. Під час відеозйомки захоплення українських військових частин його викрали. Звільнити з полону француза вдалося завдяки впливу міжнародної асоціації журналістів. Представники незаконного збройного формування "Самооборона Криму" погодилися звільнити оператора в обмін на відзнятий матеріал.

Правоохоронці з’ясували, що в організації викрадення та утримування Жофрійо брало участь двоє людей. Один зі зловмисників був командиром роти незаконного збройного формування, інший – його заступником.

"Крім того, слідчі встановили, що фігуранти брали активну участь у захопленні півострова Крим. Зокрема, вони керували діями незаконного збройного формування під час захоплення адмінбудівлі Верховної ради Автономної Республіки Крим та розгону проукраїнськи налаштованих громадян, унаслідок чого загинуло двоє осіб. Також фігуранти блокували та захоплювали будівлю Головного управління однієї з військових частин. За "зразкову службу" бойовики отримали медалі від представників окупаційної влади", – ідеться в повідомленні.

Фігурантів справи про викрадення заочно повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України – "створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" та "незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Вирішують питання про оголошення підозрюваних у розшук. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. Наразі між материковою Україною та Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/crimea/-pravoohorontsi-vstanovili-osobi-organizuvali-vikradennja-frantsuzkogo-operatora-v-krimu-v-2014-rotsi-1484421.html”

©1info.net