Випущені на честь Brexit колекційні золоті монети у Британії розкупили за лічені години

Ілюстрація REUTERS
Пам’ятну монету запустили в продаж 31 січня – в день виходу Великої Британії з ЄС. Їх розібрали в перший же день.

Ілюстрація REUTERS

1500 золотих 50-пенсових монет, які Королівський монетний двір Великої Британії випустив із нагоди Brexit, розкупили за декілька годин. Їхня вартість складала 945 фунтів стерлінгів (понад 31 тисяча гривень).

Об этом сообщает http://7club7.com

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Evening Standard.

Зазначається, що пам’ятну монету із золота проби 916,7 запустили в продаж у п’ятницю, 31 січня – в день виходу Великої Британії з Європейського Союзу. Тепер на сайті Королівського монетного двору вказано, що весь тираж монет було розпродано.

Розпродали також 1500 пам’ятних монет із червоного золота, на реверсі яких зображена сцена битви святого Георгія зі змієм. Їхня вартість складала 800 фунтів стерлінгів (майже 26,5 тисяч гривень).

Недоступний уже і набір із двох срібних монет вартістю 30 фунтів стерлінгів (майже 1000 гривень), які позначають день вступу Великої Британії в ЄС і виходу з неї. Загалом Королівський монетний двір виготовив 5000 таких наборів.

Водночас в обіг випустять загалом 10 мільйонів звичайних 50-пенсових монет, на яких написано: «Мир, процвітання й дружба з усіма державами», а також дата Brexit – 31 січня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня Великобританія залишила Європейський союз, шлях до цього дня зайняв у країни три з половиною роки. Втім, це тільки формальна перемога, і з 1 лютого майже нічого не зміниться.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/m/world/10856213-vipushcheni-na-chest-brexit-kolekciyni-zoloti-moneti-u-britaniji-rozkupili-za-licheni-godini.html”

©1info.net