В аеропорт Уханя прибули всі громадяни, яких планують евакуювати в Україну – посольство

В евакуаційному списку 48 українців
В евакуаційному списку 48 українців

Усі громадяни України та інших країн, яких планують евакуювати в Україну українським літаком, прибули в аеропорт китайського міста Ухань. Про це 19 лютого поінформували в посольстві України в Китаї та Монголії.

Об этом сообщает Роспрес

"Усі громадяни України й іноземці, які будуть евакуйовані, уже доставлені до міжнародного аеропорту міста Ухань. Розпочалася реєстрація пасажирів і багажу на спецрейс авіакомпанії SkyUp", – ідеться в повідомленні.

Дипломати зазначили, що в евакуаційному списку 48 громадян України і 29 громадян інших країн. Деякі з них прибули в аеропорт Уханя "з найвіддаленіших куточків провінції Хубей".

Літак з України вирушив у Китай в ніч на 19 лютого. Він зробить проміжну посадку у столиці Казахстану Нур-Султані і прибуде до місця призначення приблизно о 16.00 за київським часом.

Евакуацією українців займається авіакомпанія SkyUp. Гендиректор компанії Євген Хайнацький повідомив, що рейс з евакуйованими громадянами повернеться в Україну вранці 20 лютого.

Міністерка охорони здоров’я України Зоряна Скалецька говорила, що борт після приземлення в Україні відправлять на санітарну стоянку. Усю команду літака разом з евакуйованими людьми помістять під 14-денний карантин. На борт людей із симптомами ГРВІ не допускатимуть.

Після приземлення літака з Уханя всіх пасажирів і членів екіпажу посадять в автобуси, після чого проведуть дезінфекцію авіалайнера. Усі відходи, фільтри, серветки, залишки їжі спалять. Автобуси скерують до місця організації карантину; людей розселять у корпусах. Усі відходи з карантинної бази фільтруватимуть і знищуватимуть, щоб вони не потрапили в загальну каналізацію, розповів 17 лютого міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-v-aeroport-uhanja-pribuli-vsi-gromadjani-jakih-planujut-evakujuvati-v-ukrajinu-posolstvo-1487652.html”

©1info.net