«Проблема на місцях»: Степанов пояснив, чому медики не отримали 300% зарплату

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов: У нас було два підвищення і дві обіцянки, які були виконані з боку центрального органу виконавчої влади
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов: У нас було два підвищення і дві обіцянки, які були виконані з боку центрального органу виконавчої влади
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов: У нас було два підвищення і дві обіцянки, які були виконані з боку центрального органу виконавчої влади


Міністр переконує, що гроші медикам виділили

Об этом сообщает Футляр от виолончели


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що медикам, які працюють з коронавірусними хворими підвищили зарплату, але через місцеву владу вони її не отримали.


Про це він заявив у п’ятницю ввечері в ефірі ТСН.


«У нас було два підвищення і дві обіцянки, які були виконані з боку центрального органу виконавчої влади. Перше – це 300%. Ми порахували всі без винятку суми, які ми повинні були перевести в регіони, і всі до копійки ці цифри були переведені в регіони. Далі уже пішла відповідальність місцевих органів влади та головних лікарів, решти посадовців.


Зараз ми бачимо, ми стежимо за усіма цими випадками, коли ми отримуємо сигнали із міст, зараз розбираємось у МОЗ із кожним без винятку закладом, отримуючи списки людей яку суму, яку доплату вони отримали. І саме чому вони не отримали. Я впевнений, я зможу довести це до кінця. І всі наші обіцянки, які ми дали щодо 300%, — вони будуть у повному обсязі виплачені з відповідними виплатами», — заявив він.


Також Степанов розповів про зарплату за квітень: «ми тиждень тому підписали відповідну постанову уряду, яка ввела чотири пакети щодо коронавірусної хвороби. Вперше тариф був прорахований виходячи з реальних затрат, який враховував 300% заробітної плати.


Кошти на це є, є, можливо, певна затримка у декілька днів для перерахування цих коштів, але в повному обсязі держава забезпечила саме заробітну плату цих лікарів. Те, що стосується невиконання своїх обов’язків на місцях, я в змозі довести це до кінця і в змозі переконати місцевих керівників виконати той обов’язок, який вони зобов’язані зробити».


Нагадаємо, у квітні уряд погодив виплати до 300% зарплати медикам, які лікують хворих на Covid-19.


Коронавірус в Україні

  • Всього
    10861
  • Хворіють
    9176
  • Одужали
    1413
  • Померли
    272




Нагадаємо, колектив Київської міської клінічної лікарні №8 Оболонського району 30 квітня вийшов на протест. Медики відмовляються працювати за зарплату у 3-5 тисяч грн в умовах пандемії.


Люди чекають 300%, які їм обіцяли по телевізору.


Читайте також матеріали «Главкома»:
  • Чому медики київської лікарні вийшли на протест. Інтерв’ю з головним лікарем
  • Начальник управління охорони здоров’я Рівненщини: 73 медпрацівники написали заяви на звільнення
  • Кожен п’ятий інфікований – медик. Що українські лікарі роблять не так?
  • Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук: Кожен мешканець Буковини сьогодні може бути інфікованим


Джерело статті: “https://glavcom.ua/news/problema-na-miscyah-stepanov-poyasniv-chomu-mediki-ne-otrimali-300-zarplatu-677187.html”

©1info.net