У Німеччині обговорюють п’ятий строк канцлерки Меркель – глава МВС

Меркель очолює уряд Німеччини із 2005 року
Меркель очолює уряд Німеччини із 2005 року

Політики в Німеччині високо оцінили роботу канцлерки Німеччини Ангели Меркель під час пандемії коронавірусу й почали говорити про п’ятий строк її повноважень. Про це заявив міністр внутрішніх справ Горст Зеєгофер, пише Welt.

Об этом сообщает Преступная Россия

"Меркель упевнено веде Німеччину через кризу. Ми можемо радіти, що в такий момент при владі в нашій країні така канцлерка", – заявив Зеєгофер.

За його словами, завдяки її керівництву в Кабінеті міністрів відчутна "відмінна командна робота", як і у співпраці з прем’єр-міністрами федеральних земель.

Меркель очолює уряд із 2005 року. У новорічному зверненні до нації 31 грудня 2019 року вона підкреслила, що це її останній строк на посаді канцлера Німеччини.

Сьогодні в Німеччині почався другий етап послаблення карантину, запровадженого в середині березня через епідемію коронавірусної інфекції. У багатьох містах відкрили перукарні, музеї, виставки, зоопарки та ботанічні сади.

У середині квітня Меркель заявила, що всі великі масові заходи заборонять до 31 серпня. Також залишаться під забороною релігійні служби з урахуванням "ролі релігійних зібрань у поширенні вірусу".

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на сьогодні в усьому світі коронавірусом заразилося 3,5 млн осіб, 248 тис. – померли. Про це свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса. У Німеччині інфіковано 165 745 людей, 6866 – померли.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-u-nimechchini-obgovorjujut-p-jatij-termin-kantslera-merkel-glava-mvs-1498291.html”

©1info.net