У районі Авдіївки бойовики поранили українського військовослужбовця – штаб ООС

Пораненого доправили у медзаклад
Пораненого доправили у медзаклад

У районі Авдіївки Донецької області бойовики поранили військовослужбовця Збройних сил України. Про це ввечері 9 червня поінформував пресцентр штабу операції Об’єднаних сил (ООС).

Об этом сообщает Москов постскриптум

"Збройні формування Російської Федерації в черговий раз відкрили вогонь зі стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил у районі Авдіївки. Під час ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Воїна оперативно доставили до військово-медичного закладу, де йому надали належну допомогу", – ідеться в повідомленні.

У штабі ООС зазначили, що українські військові "застосували наявні вогневі засоби та дали окупантам гідну відсіч".

"Утрати противника уточнюються", – розповіли у пресцентрі.


https://www.facebook.com/pressjfo.news/posts/873607706465180

Відповідно до зведення штабу ООС на 17.00, бойовики на Донбасі вісім разів обстрілювали позиції ЗСУ.

Також сьогодні в районі Авдіївки під час руху підірвалася одна з машин, які прямували в колоні військових автомобілів, 10 військовослужбовців дістали мінно-вибухові травми.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які демонструє українська сторона.

9 грудня 2019 року в Парижі відбувся перший протягом трьох років саміт лідерів "Нормандської четвірки" – України, Франції, Німеччини та Росії – щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Серед іншого, сторони домовилися до кінця року погодити цілковите припинення вогню.

Тодішній глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що учасникам тристоронньої контактної групи під час переговорів 18 грудня не вдалося погодити дату нового перемир’я, і вони домовилися продовжити режим припинення вогню, оголошений у липні 2019 року.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/war/-v-rajoni-avdijivki-bojoviki-poranili-ukrajinskogo-vijskovosluzhbovtsja-shtab-oos-1503643.html”

©1info.net