У Львові посилили перевірку за дотриманням карантину у громадському транспорті

У Львові посилили перевірку за дотриманням карантину у громадському транспорті
У Львові посилили перевірку за дотриманням карантину у громадському транспорті

У зв’язку із збільшення кількості інфікованих на коронавірус, у Львові продовжують щоденні заходи із дезінфікування під’їздів, громадського транспорту, миття доріг і тротуарів, та дитячих майданчиків. Через збільшення кількості інфікованих на коронавірус міський штаб прийняв рішення про посилення карантинних заходів. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Об этом сообщает Преступная Россия

За словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, посилять роботу моніторингових груп, які перевіряють дотримання умов карантину. Зокрема, відсьогодні моніторингові групи почали працювати в електротранспорті, а від середи, 24 червня, такі групи перевірятимуть ще й автобуси.

«Ці групи працюють у трамваях і тролейбусах, і перевіряють, чи пасажири заходять у транспорт у масках, перевіряють, щоб не було стоячих пасажирів, а лише сидячі. Від завтрашнього дня плануємо організувати такі групи в автобусах. Завдяки роботі моніторингових груп, будемо мати всю інформацію по транспорту, по закладах торгівлі та ін. Ця інформація скеровується на штаб, аналізується, і приймаються відповідні адміністративні рішення», – пояснила Ірина Маруняк.

Що стосується перевірок, то дотримання карантинних заходів перевіряють моніторингові групи, які створені при районних адміністраціях.

«Зараз моніторингові групи працюють у дві зміни — з 09:00 до 22:00. Вони обходять і перевіряють усі об’єкти, які працюють, — заклади торгівлі, літні майданчики щодо дотримання умов карантину. Найперше перевіряють, щоб відвідувачі були в масках, щоб була дотримана дистанція. Також, щоб продавці і працівники закладу дотримувалися правил, і у закладі були дезінфікуючі засоби», – розповіла Ірина Маруняк.

Вона зазначила, що, якщо заклад не дотримується передбачених вимог, то йому видається попередження. Однак, якщо порушення суттєве, і несе небезпеку для відвідувачів, тоді спільно із працівниками поліції на заклад складається протокол, або його закривають. Від початку карантину через різні порушення у місті закрили 8 об’єктів.

«Коли усі недоліки ліквідовують, то цей об’єкт відновлює роботу. Однак його роботу продовжують ретельно контролювати», — зазначила заступниця мера.

Що стосується житлових будинків, то щоденно має відбуватися миття сходових кліток, ліфтів, поручнів, проведення повної дезінфекції у під’їздах. Також щоденно проводять дезінфекцію і миття громадського транспорту. Комунальні служби мають забезпечити миття тротуарів біля будинків дезінфікуючими засобами, відновити роботу порохотягів і водовозок. Також буде проводитися миття і дезінфікування дитячих майданчиків.


Джерело статті: “https://zaxid.net/u_lvovi_posilili_perevirku_za_dotrimannyam_karantinu_u_gromadskomu_transporti_n1504054”

©1info.net