Ризикові подвиги та щемливі історії: пересічні українці-герої, які вражали цьогоріч найбільше

Ті, що вражають_1

Перед Новим роком ТСН відзначає героїв своїх сюжетів – тих, що не залишають байдужими глядача і надихають всіх людей. Про тих, хто вражав цього року найбільше, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Об этом сообщает http://worlddailynewsblog.com

Порятунок десятків людей від гранати

Ті, що вражають_1

Одна з нагород цього року поїхала на Харківщину до Юрія Малявіна. Чоловіка, який врятував життя десятків людей.

То був звичайнісінький день. Після роботи Юрій повертався додому на рейсовому автобусі. Як раптом один із пасажирів дістав осколкову гранату та почав погрожувати її підірвати. При цьому висмикнув та викинув чеку. Юрій не розгубився. Відібрав у зловмисника гранату і тримав її у руці упродовж години, допоки не приїхали поліція та вибухотехніки.

Відео Ті, що вражають: ТСН нагородила чоловіка, який врятував десятки людей на Харківщині

Кожного року ТСН відзначає героїв своїх сюжетів — тих, які вразили своїми історіями та вчинками. Одна з нагород поїхала на Харківщину до Юрія Малявіна. Чоловік порятував життя десятків людей — роззброїв чоловіка, що погрожував підірвати пасажирський автобус.

Ті, що вражають: ТСН нагородила чоловіка, який врятував десятки людей на Харківщині
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Коли кореспонденти ТСН передавали Юрію нагороду – він, як і влітку, коли знімали про нього сюжет, не хотів визнавати свій вчинок героїчним, ніяковів і казав, що просто не міг зробити інакше.

"Я особисто не вважаю, що це такий подвиг чи як сказати. Вийшло і вийшло", — каже чоловік.

Перший українець-випускник із синдромом Дауна

Ті, що вражають_2

Ще одна нагорода ТСН поїхала до Луцька. 24-річний Богдан Кравчук став першим в Україні студентом із діагнозом "синдром дауна", який здобув вищу освіту.

Цьогоріч юнак закінчив історичний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Хлопець не лише сумлінно вчився, а й допомагав своїм одногрупникам під час складання сесій. Богдан обожнює історію і може годинами про неї розповідати.

Відео Ті, що вражають: нагороду від ТСН отримав хлопець, який із синдромом Дауна отримав вищу освіту

24-річний Богдан Кравчук став першим в Україні студентом із діагнозом синдром Дауна, який здобув вищу освіту. Цьогоріч юнак закінчив історичний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Ті, що вражають: нагороду від ТСН отримав хлопець, який із синдромом Дауна отримав вищу освіту
ТСН. 19:30
  • Facebook 2
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Наприкінці літа особливому випускнику запропонували роботу, тож тепер він працює в музеї інституту післядипломної освіти.

"Мені доручили вести електронний каталог, я заповняю електронну базу, веду екскурсію. Дякую за увагу і хочу побажати, щоб усе було найкраще", — сказав Богдан.

Порятунок чотирилапого

Ті, що вражають_3

Поліцейська із Сум Юлія Андрухова врятувала собаку, якого морили голодом господарі і який фактично помирав від зневоднення та хвороб. І чотирилапа попелюшка перетворилася на принцесу, і не просту, а службову – тепер вона допомагає поліції шукати вибухівку та зброю, навіть дає уроки цивільної оборони в школах.

Хвостата Майя хоч і навчається менше року, але у кінологічному центрі вже випереджає знаних псів-експертів. Юлія впевнена, головне – це любов до тварини, вона робить дива.

Відео Ті, що вражають: нагороду ТСН отримала поліцейська із Сум, яка врятувала собаку

Юлія Андрухова врятувала собаку, якого морили голодом господарі, і який фактично помирав від зневоднення та хвороб. Чотирилапа перетворилася на принцесу, і не просту, а службову — тепер вона допомагає поліції шукати вибухівку та зброю, навіть дає уроки цивільної оборони в школах.

Ті, що вражають: нагороду ТСН отримала поліцейська із Сум, яка врятувала собаку
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Вручення відзнаки стало для поліцейської цілковитою несподіванкою, адже ТСН попросила керівництво тримати усе в таємниці. Тож, на вручення нагороди Юлія вирушала як на спецзавдання – за версією її керівника вона разом із Майєю мала шукати вибухівку в самому кабінеті очільника поліції Сумщини. Як зізналася згодом – дуже хвилювалася і ніч не спала.

Лікарка-онколог, яка побувала по обидва боки від діагнозу

Ті, що вражають_4

Ще одна відзнака ТСН для Олександри Васильченко – лікарки-онколога, що не лише лікує, але й налаштовує своїх пацієнтів на перемогу. Це тому, що сама вона побувала по обидва боки від діагнозу.

В 12 років у неї виявили саркому кістки. Нині замість плечового суглоба у неї протез. Однак це не заважає Олександрі жити повноцінно: займатися спортом і навіть підіймати штангу.

Як лікарка-онколог, вона не лише визначає дози хіміотерапії для своїх пацієнтів, а й налаштовує їх на позитив, тому що гарний настрій, вважає лікарка, важлива частина шляху до одужання.

Відео Ті, що вражають: ТСН нагородила онколога, яка не лише лікує, але й налаштовує пацієнтів на перемогу

Олександра Васильченко — лікарка-онколог, що не лише лікує, але й налаштовує своїх пацієнтів на перемогу. Це тому, що сама вона побувала по обидва боки від діагнозу. В 12 років у неї виявили саркому кістки. Нині замість плечового суглоба у неї протез.

Ті, що вражають: ТСН нагородила онколога, яка не лише лікує, але й налаштовує пацієнтів на перемогу
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

І в самої Олександри сталося диво – місяць тому вона стала мамою, хоча лікарі попереджали, що вона навряд чи зможе народити. У декретну відпустку Саша не пішла: працювала і до, і після пологів, і вийшла до своїх пацієнтів одразу після народження малюка. Олександру Васильченко ми застали на робочому місці.

"Я тепер абсолютно щаслива людина, я народила хлопчика, нам місяць. Хоча після лікування мені казали, що я можу бути безплідною. Не треба чекати, доки ви вилікуєтесь, живіть і насолоджуйтесь життям. Лікування – лише один із компонентів життя", — каже вона.



Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/rizikovi-podvigi-ta-schemlivi-istoriyi-peresichni-ukrayinci-geroyi-yaki-vrazhadi-cogorich-naybilshe-1468038.html”

©1info.net