Україні повернули картину, викрадену нацистами під час Другої світової війни – Мінкультури

Картину було вивезено із Дніпропетровська
Картину було вивезено із Дніпропетровська

В Україну повернули картину художника Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною". Про це 1 січня поінформувало у Facebook Міністерство культури, молоді та спорту України.

Об этом сообщает http://chinovnic.info

"Завершився процес повернення картини відомого українського художника, незаконно вивезеної під час окупації нацистами міста Дніпра (тодішній Дніпропетровськ) у 1941–1943 роках. Дворічна кропітка робота завершилася передачею американським подружжям Трейсі картини в дар Україні, яка у 2017 році була заявлена до продажу на аукціоні Potomack Company (Александрія, штат Вірджинія, США)", – ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що повернення картини є "міжнародним визнанням утрат культурних цінностей України під час Другої світової війни".


https://www.facebook.com/MKMSUkraine/posts/1710045395787304

За даними "Музею українського живопису", картина "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною" була дипломною роботою художника Михайла Паніна, її вважали знищеною.

У вересні 2019 року посольство України у США називало процес повернення картини "першим результативним випадком співпраці на офіційному державному рівні України та США в поверненні пам’яток культурної спадщини, незаконно вивезених за кордон".


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/culture/-ukrajini-povernuli-kartinu-vikradenu-natsistami-pid-chas-drugoji-svitovoji-vijni-minkult-1481367.html”

©1info.net