Сім’ї Небесної Сотні терміново звернулися до ГПУ щодо справи екс-беркутівців

Сім’ї Небесної Сотні терміново звернулися до ГПУ щодо справи екс-беркутівців

Громадська організація “Сім’я Героїв Небесної Сотні” звернулася до ГПУ та комісію по затвердженню на адміністративні посади з вимогами і проханнями замінити склад прокурорів у справі екс-бійців спецпідрозділу “Беркут”, яких звинувачують у вбивствах на Майдані.

Об этом сообщает http://nbnews.top


Loading…


Про це повідомляє повідомила адвокат сімей героїв Небесної сотні Євгенія Закревська передає НАРОДНА ПРАВДА.


Адвокат зазначила, що 2 січня повинні проходити співбесіди на затвердження в админдолжностях “нових-старих” прокурорів.


“У нас є обґрунтовані побоювання, що повністю законна і обґрунтована позиція прокурорів Ігоря Земскова, Яніса Симонова, Дениса Іванова в цій справі і відмову виконувати незаконні внепроцессуальные вказівки Генерального прокурора стане підставою для переслідувань зазначених прокурорів, для помсти з боку керівництва Генеральної прокуратури, які є одночасно і членами комісії, яка буде затверджувати на посаді – тобто очевидно мають конфлікт інтересів”, – зазначила Закревська.

“Такий помстою може бути – не затвердження на адміністративній посаді, позбавлення премій, притягнення до дисциплінарної відповідальності і т. д.” – додала адвокат.


Представники потерпілих мають ряд прохань до ГПУ:


  • Врахувати зазначену інформацію при проведенні співбесід
  • Затвердити на адміністративних посадах Ігоря Земскова, Яніса Симонова, Дениса Іванова
  • Не затверджувати Сергія Куцого на посаду начальника другого відділу процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних проваджень про злочини, вчинених у зв’язку з масовими протестами 2013 – 2014 роках.


Сім’ї Небесної Сотні терміново звернулися до ГПУ щодо справи екс-беркутівців

Також в організації є ряд вимог до Генерального прокурора Руслану Рябошапке та його заступнику Віктору Трепаку:


  • Дати відповідь на звернення боку постраждалих від 27.12.2019
  • Повернути повний склад групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні. Виключити зі складу групи прокурорів у цьому виробництві Олександра Шевеленка, Сергія Куцого і Дениса Суботіна, Мазепину М. В.
  • Усунути від участі в кримінальних провадженнях по справах Майдану Олександра Шевеленка, Сергія Куцого і Дениса Суботіна
  • Звільнити з посади керівника департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинених у зв’язку з масовими протестами 2013 – 2014 роках Віктора Мисяка, оголосити відкритий конкурс на цю посаду.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» Сергій Зінченко і Павло Аброськін, яких Україна передала в рамках обміну полоненими окупованих районів Донецької та Луганської області, прокоментували своє звинувачення у розстрілах на Інститутській.


Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися


Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/02/sim-yi-nebesnoyi-sotni-terminovo-zvernulysya-do-gpu-shhodo-spravy-eks-berkutivtsiv/”

©1info.net