У січні в Україні зростають податки для ФОПів та з’являться кредити під 5%: подробиці

З січня 2020 року в Україні зростає прожитковий мінімум та мінімальна зарплата, внаслідок цього наслідок підвищаться й податки для ФОПів.

В Україні в 2020 році будуть діяти нові розміри податку та єдиного соціального внеску (ЄСВ) для фізосіб-підприємців (ФОП). ФОПи першої групи будуть щомісяця перераховувати до бюджету 1249,26 грн, другої групи – 1983,66₴ ФОП третьої групи будуть перераховувати 1039,06 грн ЄСВ, а також 3% доходу (якщо вони платять ПДВ) або 5% доходу (якщо вони ПДВ не платять).



Loading…

Крім того, на 1 лютого призначений старт програми підтримки малого та середнього бізнесу. В її рамках підприємці зможуть взяти в кредит на п’ять років до півтора мільйонів гривень під 5% річних, якщо його виручка не перевищує 25 мільйонів гривень і він створить хоча б два робочих місця. Якщо нові робочі місця не створюватимуться, річні виплачують в розмірі 7%. Але і цей відсоток можна знизити, якщо взяти нових працівників (по піввідсотка за кожного). Якщо виручка підприємця 25-50 мільйонів гривень, він зможе взяти кредит під 9% річних.

Раніше повідомлялося, що сумарний розмір податків для ФОПів залежить від групи спрощеної системи оподаткування, у якій вони перебувають. НАРОДНА ПРАВДА публікувала таблицю розмірів податків, які сплачуватимуть ФОПи у 2020 році.

Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/01/u-sichni-v-ukrayini-zrostayut-podatky-dlya-fopiv-ta-z-yavlyatsya-kredyty-pid-5-podrobytsi/”

©1info.net