У США планують заборонити ароматизатори вейпів — але лише окремих смаків

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на заяву адміністрації США.

Об этом сообщает http://big-game.tv

Зокрема, заборона поширюватиметься на фруктовий, цукерковий, м’ятний та десертний смаки сумішей, що використовуються в невеликих електронних сигаретах на основі картриджів. Саме вони є найбільш популярними серед підлітків у США. При цьому ментоловий і тютюновий смаки під анонсовані обмеження не підпадають.

Крім того, як зазначає AP, оголошені заходи не зачеплять ринок великих вейпінгових пристроїв, які орієнтовані на дорослих курців.

Раніше, в листопаді 2019 року, президент США Дональд Трамп оголошував, що планує повністю заборонити всі електронні сигарети для людей віком до 21 року — в тому числі й усі ароматизатори вейпів. Нині ж, напередодні оголошення про обмеження, Трамп заявив журналістам, що влада країни має балансувати між інтересами бізнесу й турботою про громадське здоров’я.

«Ми маємо захищати наші сім’ї. У той же час це (вейп-індустрія — ред.) велике виробництво. Ми маємо захищати власне виробництво», — сказав президент США журналістам у четвер, 2 січня.

Нагадаймо, наприкінці листопада 2019 року міська влада Нью-Йорка повністю заборонила ароматизовані електронні сигарети та ароматизатори до них.

Тільки в США за 2019 рік зафіксували 54 смерті через куріння вейпу. Вчені з Пенсильванії виявили, що рідина для вейпу, яка не містить нікотину, впливає на серцево-судинну систему. Однак невідомо, яка саме хімічна речовина могла спричинити зміни у роботі серцево-судинної системи.

Німецькі науковці з’ясували, що активне куріння е-сигарет впливає на порушення функції ендотелію — внутрішнього шару клітин, якими вистелені капіляри, судини та серце. Науковці заявили, що вейпінг навіть при короткочасному курінні впливає на кровоносні судини серцево-судинної системи, головного мозку та легень.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/u-ssha-planuyut-zaboroniti-sumishi-dlya-vejpiv-ale-lishe-okremih-smakiv”

©1info.net