Ветерани АТО взяли під охорону дівчинку-свідка, 2-річного брата якої вбив вітчим

Ветерани АТО організували охорону дівчата-дружки, сестри 2-річного хлопчика, якого вбив вітчим. За рішенням суду чоловік був звільнений достроково.

Об этом сообщает http://moscowstreets.net

У 2016 році під Києвом вітчим 2-річного хлопчика Балакірєв Олександр убив і зґвалтував її, після чого суд засудив чоловіка до 10 років позбавлення волі. Проте в 2019 році вбивця був звільнений достроково за «законом Савченко». За словами матері вбитого Діми, їй надходили погрози з СІЗО, а також після того, як Балакірєв вийшов на свободу.

Проти вітчима свідчила 12-річна сестра Діми, якій після його звільнення загрожує небезпека. Ветеран АТО і волонтер Павло Лою був стурбований ситуацією, що склалася і організував охорону дівчинки разом з іншими ветеранами АТО.

«Випадково на очі попався посаду адвоката, яка захищала постраждалу сім’ю. Не зміг заснути в ту ніч… Прийняв рішення, що потрібно постаратися хоч якось допомогти», — розповів Лою.

За його словами, він вирішив взяти питання захисту дівчинки на себе, так як у нього самого є діти і він упевнений, що життя кожної дитини безцінне. Він підкреслив, що Балакірєв відповість за свій злочин і йому варто дослухатися до кожного шереху» до кінця життя.

За інформацією видання, після резонансу довкола того, що вбивцю і гвалтівника дитини випустили на волю достроково, прокуратура Києва повідомила, що подала апеляцію на рішення про звільнення злочинця.

Нагадаємо, 14 січня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання адвоката про умовно-дострокове звільнення обвинуваченого у зґвалтуванні і вбивстві дворічного хлопчика.

За словами адвоката сім’ї потерпілих Ксенії Проконовой, відповідне рішення суд прийняв без відома потерпілих і прокуратури. Адвокат підкреслила, що засуджений у цій справі Олександр Блакирев жодного дня не провів у в’язниці і все це час утримувався в СІЗО.



Джерело статті: “http://povin.com.ua/268810-18-01.html”

©1info.net