Вчені знайшли «винуватця» спалаху смертельного коронавірусу в Китаї

Китайські вчені з Пекіна, Наньніна, Нінбо і Ухані, звідки почав поширюватися небезпечний коронавірус, що став причиною смерті вже 25 осіб, припустили, що його джерелом можуть бути змії.

Об этом сообщает http://mykolaiv.top


Про результати досліджень повідомляє видання The Conversation.


Вчені порівняли зразки нового збудника хвороби у пацієнтів із коронавірусами, виявленими у різних тварин-господарів. Як виявилося, подібний генетичний код мають два види змій — південнокитайський крайт багатосмуговий і китайська кобра.


Як відомо, в Китаї змії є частиною традиційної кухні, деякі види вживають в їжу. Раніше передача вірусу до людини від змії не спостерігалася.


Спеціаліст по вірусології інституту зоології в Пекіні Чжен Айхуа вважає, що передача вірусу людині від відмінних від людини видів живих організмів можлива. Про це свідчить випадок з вірусом Зика, переносником якого є комарі. Однак, подібність генетичного коду не є достатньою підставою для категоричних висновків.


Як повідомляв "Апостроф", в Україні дали поради, як уникнути коронавірусу при відвідуванні країн, де були зареєстровані випадки захворювання.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-01-23/uchenyie-nashli-vinovnika-vspyishki-smertelnogo-koronavirusa-v-kitae/186422”

©1info.net