Помпео вимагає негайного припинення вогню на півночі Сиріїї


Держсекретар США Майкл Помпео вимагає від офіційних Москви та Дамаску негайного припинення вогню на території провінції Ідліб. Про це він написав у Twitter.

Об этом сообщает Роспрес

My condolences to the families of the soldiers killed in yesterday’s attack in Idlib. The ongoing assaults by the Assad regime and Russia must stop. I’ve sent Jim Jeffrey to Ankara to coordinate steps to respond to this destabilizing attack. We stand by our NATO Ally #Turkey.

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) February 11, 2020

"Мої співчуття сім’ям військовослужбовців, убитих у вчорашній атаці в Ідлібі. Напади, які зараз відбуваються з боку режимів Асада та Росії, повинні припинитися", — написав Помпео.

Держсекретар США повідомив, що напередодні він відправив у Сирію спецпредставника Джеймса Джеффрі, щоб "координувати кроки для відповіді на дестабілізуючу атаку".

Помпео додав, що США підтримують в даній ситуації Туреччину, оскільки вона є союзницею у НАТО.

Раніше турецька сторона повідомила про вбивство 101 сирійського солдата урядових сил у якості відповіді на артилерійський обстріл по турецькому пункту спостереження в аеропорті Тафтаназ на сході провінції Ідліб. Відомо, що було знищено три танки і дві артилерійські установки, а також збитий гелікоптер.


Джерело статті: “https://dt.ua/WORLD/pompeo-vimagaye-negaynogo-pripinennya-vognyu-na-pivnochi-siriyiyi-338276_.html”

©1info.net