Українських військових відправлять в Ірак в рамках місії НАТО — Загороднюк

Міноборони

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Андрій Загороднюк відвідав засідання Північноатлантичної ради НАТО

Міноборони


Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що українські військовослужбовці мають намір приєднатися до коаліційних операцій в Іраку в рамках місії НАТО.

«Ми чітко заявили, що ми будемо. Вірогідність цього вкрай висока. Всі країни, які мають до цього відношення, заявили, що вони це підтримують. Для нас це стратегічно важливо. Ми зацікавлені в своїй участі в більшій кількості програм з НАТО», — сказав він в інтерв’ю ТСН.

За словами міністра, Північноатлантичний альянс поки не визначився, коли буде відновлена місія в Іраку, яку було призупинено на невизначений час через ескалацію в регіоні.

«Ми зараз ведемо роботу з визначення конкретних завдань, конкретних обсягів, конкретних людей. Як тільки це буде, ми, звичайно, повідомимо всім», — зазначив Загороднюк.

4 січня керівництво НАТО призупинило тренувальну місію в Іраку у зв’язку із вбивством командира елітного підрозділу Аль Кудс генерала Касема Сулеймані.

Було також вирішено вивести частину контингенту НАТО з Іраку.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/ukrajina-vidpravit-svojih-viyskovih-na-pidtrimku-misiji-nato-v-iraku-novini-ukrajini-50070111.html”

©1info.net