В Україну заходить один із найбільших портових операторів у світі — Подробиці

Подія: Один із найбільших світових портових операторів DP World вийшов на український ринок. Компанія купила 51% акцій контейнерного терміналу ТІС у порту "Південний" Одеської області.

Об этом сообщает Руспрес


Деталі: Операцію здійснила інвестиційна компанія SD Capital. Як зазначили представники TIС на своїй сторінці у Facebook, контроль над контейнерним терміналом зі сторони DP World забезпечить інвестиційну привабливість української транспортної галузі. У компанії очікують, що DP World розвиватиме додаткові послуги для вантажоперевізників, запропонує нові сервіси для клієнтів, а також створить додаткові робочі місця. "Входження у сім’ю DP World дасть команді ТІС-КТ доступ до найкращих стивідорних технологій, IT-рішень, стандартів праці та безпеки", — додали в компанії.


Співвласник ТІС і партнер SD Capital Андрій Ставніцер у своєму Facebook подякував DP World за довіру і написав, що Україна стане 51-ою країною під головуванням цього оператора. Також він назвав злиття компаній одним із п’яти найбільших прямих M&A від іноземного інвестора, що відбувалися в українській інфраструктурній галузі.


Як передає НВ, султан Ахмед Бін Сулайєм, який є головою правління і генеральним директором DP World, прокоментував потенціал зростання Контейнерного терміналу, зазначивши, що його компанія "високо оцінює" це.


DP World — один з найбільших портових операторів світу. Всього компанія оперує 78 морськими терміналами. Сукупний вантажообіг DP World за 2019 рік перевищив 71 млн TEU (умовна одиниця вимірювання місткості вантажних транспортних засобів. — Ред.). Для порівняння — контейнерообіг усіх українських портів в 2019 році становив трохи більше 1 млн TEU.


Що було раніше: Наприкінці січня катарська компанія QTerminals перемогла у концесійному конкурсі щодо миколаївського порту "Ольвія". Упродовж п’яти років вона інвестує у розвиток порту 3,4 млрд гривень.


Джерело статті: “https://expres.online/podrobitsi/v-ukrainu-zakhodit-odin-iz-naybilshikh-portovikh-operatoriv-u-sviti”

©1info.net