Онук Назарбаєва попросив політичного притулку у Британії

Онук першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Айсултан Назарбаєв попросив у Великої Британії політичного притулку. Про це він повідомив у четвер в Фейсбук, передає 1NEWS з посиланням на .

Об этом сообщает Роспрес



Онук лідера нації пояснив свій крок тим, що, на його думку, на нього тисне сім’я.


За його словами, він володіє інформацією “про високомасштабну корупцію між урядом Росії і Казахстану”. Він також зазначив, що всі деталі можна буде прочитати в його інтерв’ю Times.


29-річний Айсултан Назарбаєв у жовтні 2019 року був засуджений до умовного терміну за напад на поліцейського в Лондоні, якого він вкусив. “Назарбаєв визнаний винним у тому, що він, під впливом наркотиків, чинив опір поліцейським, вдарив і вкусив одного з них. За версією слідства, на руці офіцера поліції залишився глибокий слід від укусу, а з рани “рясно текла кров”, – писало BBC.


Вирок припускав випробувальний термін у 18 місяців, продовження лікування від наркозалежності, громадські роботи та штраф.


Айсултан Назарбаєв – син старшої дочки екс-президента Казахстану Дариги Назарбаєвої і його опального зятя, нині покійного Рахата Алієва. Він закінчив Королівську військову академію в Сандхерсті і був зарахований до штату головного розвідувального управління міністерства оборони Казахстану. У 2017 році Айсултан працював у Федерації футболу Казахстану.


Айсултан Назарбаєв у 2017 році в Фейсбуці визнавав, що вживав наркотики після смерті свого батька, але впорався із залежністю.











Джерело статті: “https://1news.com.ua/svit/onuk-nazarbayeva-poprosyv-politychnogo-prytulku-u-brytaniyi.html”

©1info.net