“Король окулярів” з Італії купив українську мережу оптики


Французько-італійський холдинг EssilorLuxottica, світовий гравець на ринку лінз, оптичного устаткування та окулярів, придбав найбільшу українську мережу “Люксоптика”.

Об этом сообщает Футляр от виолончели


Про це повідомляє 1NEWS.


Кінцевим власником “Люксоптики” тепер значиться 84-річний італійський мільярдер Леонардо Дель Веккіо.


“Король окулярів”, як називають Веккіо в італійській пресі, викупив найбільшу в Україні мережу з продажу окулярів і лінз у групи інвесторів, найбільші з яких – співвласник медичної мережі “Добробут” Олег Калашніков і дружина екс-голови АП Бориса Ложкіна Надія Шаломова.


Вони передали італійському бізнесменові відразу п’ять компаній – “Люксоптика Холдинг”, “Оптичний будинок”, “Інтереко”, “Ленті Про” і “Нова Віста”.

У 2018 році ці п’ять компаній отримали 707 млн ​​грн виручки (близько 29 млн доларів), випливає з фінзвітності компаній.


У скільки обійшовся український оптичний бізнес італійському мільярдерові – невідомо. Умови угоди сторони не розкривають.


“Люксоптика” – один зі старожилів українського рітейлу і найбільший продавець окулярів в країні. Перший магазин відкрився в 1994 році в Харкові. За чверть століття мережа розрослася до 178 торгових точок в 36 містах України.


Джерело:


Джерело статті: “https://1news.com.ua/ukraine/korol-okulyariv-z-italiyi-kupyv-ukrayinsku-merezhu-optyky.html”

©1info.net