Археологи виявили рештки давнього міста в Запоріжжі, фото

Залишки торгових рядів старого міста Олександрівська були виявлені в Запоріжжі археологами під час досліджень при проведенні робіт з реконструкції скверу Піонерів.

Об этом сообщает Руспрес

Про це повідомили на Facebook-сторінці департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради, опублікувавши фотографії знахідки.

Під час земляних робіт з реконструкції елементів благоустрою на поверхні здалися цегляні і гранітні сходи. Археологи розчистили знахідку і встановили, що це — фрагмент однієї з крамниць Нижнього Гостиного ряду торгових рядів, які в кінці ХІХ — початку ХХ століть були архітектурною домінантою центральної частини старого Олександрівська.



Виявлені сходи вели до лавки, яка в 1917-1918 роках належала Олександрівському купцеві Абраму Мойсейовичу Геншафт.

Відомо, що Торгові ряди мали три паралельні ряди лавок. Вони були зруйновані під час Другої світової війни, в 1943 році, коли відбувалося звільнення Запоріжжя радянськими військами.

Археологічні дослідження тривають.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Римі археологи виявили підземний храм, який, можливо, був присвячений культу Ромула, легендарного засновника міста.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-03-02/arheologi-obnarujili-ostatki-davnego-goroda-v-zaporoje-foto/189846”

©1info.net