Більше половини пільговиків отримували субсидії та допомоги неправомірно, – Мінфін

Після перевірки Мінфіном пільговиків, отримувачів субсидій та соцвиплат за минулий рік з’ясувалося, що більше половини з них отримували виплати незаконно. Про це повідомляє «Українська правда».

Об этом сообщает Руспрес

Загалом Мінфін перевірив 24,5 млн пільговиків, отримувачів субсидій та соцвиплат і з’ясував, що більше половина з них – 12,9 млн, подавали неправдиві дані, які ставлять під сумнів правомірність отримання виплат.

За результатами верифікації до держбюджету людям потрібно повернути 27,4 млн₴ Це 13,7 млн грн субсидій, 2,6 млн грн пільг і 11,1 млн грн допомог.

«Лише за жовтень 2019 року було підтверджено 14 тисяч 737 випадків неправомірних виплат на суму 27,4 млн гривень, яка підлягає поверненню до бюджету», – йдеться у повідомленні.

Здебільшого користувачі не декларували наявність нерухомого майна, транспортних засобів, земельних ділянок, здійснення ними коштовних покупок або оплати послуг на суму, яка перевищує 50 тис₴ Крім того, Мінфін зафіксував випадки надання пільг та соцвиплат померлим громадянам.

Наразі міністерство передало дані порушень для додаткової перевірки. У разі, якщо випадки неправомірних виплат підтвердять, порушників зобов’яжуть повернути незаконно отримані кошти, а субсидії чи соцдопомогу скасують чи стягнуть. Рішення щодо припинення або зупинення виплати приймається виключно органом, що здійснює державні виплати.

Варто також нагадати, що у травні зросте вартість комунальних послуг для сімей, що отримують субсидії.



Джерело статті: “https://zaxid.net/polovina_pilgovikiv_otrimuvali_subsidiyi_ta_dopomogi_nepravomirno__minfin_n1498732”

©1info.net