Зараження коронавірусом у Чернівецькій області є першим випадком передавання недуги всередині країни

Зараження коронавірусом у Чернівецькій області є першим випадком передавання недуги всередині країни
Зараження коронавірусом у Чернівецькій області є першим випадком передавання недуги всередині країни

Другий випадок коронавірусу у Чернівецькій області зареєстровано у чоловіка, який заразився від безсимптомного переносника інфекції.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Про це заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук під час брифінгу.

"Цей другий випадок відрізняється: тут немає історії подорожі, людина не виїздила за кордон, а була інфікована, перебуваючи постійно вдома, через контакт із членами родини. Це особливий випадок, бо йдеться про контактних осіб. Ми маємо підтверджений факт, що подорожуюча особа сама може бути переносником інфекції, але не мати симптоматики і не захворіти", — розповів він.

За словами посадовця, під час перевірки на кордонах зверталася увага винятково на людей із підвищеною температурою і симптоматикою захворювання, а інші люди, які почувалися добре, вільно пересувалися і поверталися додому у різні населені пункти.

"Тепер із встановленням вчорашнього випадку інфікування ми маємо всі підстави говорити про те, що можливі інші носії, які на час перетину кордону не мали жодних симптомів", — зазначив він.

Також Осачук закликав провести максимально можливі заходи з самоізоляції людей, які протягом останніх 3-4 тижнів повернулися з країн, де було зафіксовано коронавірус.

"Просимо наших земляків, які мають історію подорожі і добре почуваються, утриматися від широких контактів у колах родини, від відвідувань місць з масовою концентрацією людей. Це допоможе нам утримати контроль над ситуацією і не допустити масового поширення", — резюмував голова ОДА.

Плейлист 78 відео Коронавірус в Україні

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараженння на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Коронавірус в Україні
Укрaїнa
  • Facebook 6
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що із 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні.

Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/zarazhennya-koronavirusom-u-cherniveckiy-oblasti-ye-pershim-vipadkom-peredavannya-nedugi-vseredini-krayini-1507368.html”

©1info.net