Ватикан відпустив гріхи ураженим хворобою Covid-19


Ватикан відпустив усі гріхи католикам, хворим на коронавірус, а також їх сім’ям, лікарям та іншим людям, які доглядають за інфікованими. Про це йдеться в постанові Апостольської пенітенціарії.

Об этом сообщает Руспрес

Папа Франциск також в ці останні дні продемонстрував свою близькість по батьківській лінії і знову закликав постійно молитися за тих, хто хворий на коронавірус.

"Дар особливої поблажливості (пленарне прощення гріхів — ред.) надається віруючим, які страждають від хвороби Covid-19, широко відомої як коронавірус, а також працівникам охорони здоров’я, членам сімей і всім тим, хто в будь-якій якості, в тому числі з допомогою молитви, піклується про них", — йдеться в повідомленні.

Щоб отримати відпущення гріхів, людям, які знаходяться на карантині, не потрібно бути присутнім на сповіді, а досить дивитися трансляції служби і читати молитви. Всі служби і обряди Страсного тижня в квітні пройдуть без публіки, їх будуть транслювати в мережі.

Раніше ПЦУ затвердила текст молитви під час пандемії коронавірусу. Також ПЦУ приймає записки за здоров’я та упокій в онлайн-режимі. Предстоятель Православної Церкви Блаженніший Митрополит Епіфаній здійснить Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в неділю, 22 березня. Українці зможуть дивитися службу в онлайн-режимі.

Детальніше про новаторство церкви на тлі коронавірусу читайте в статті Катерини Щоткіної "Вірусний пост" для ZN.UA.


Джерело статті: “https://dt.ua/WORLD/vatikan-vidpustiv-grihi-urazhenim-hvoroboyu-covid-19-342292_.html”

©1info.net