Міноборони вперше замовило литовцям харчі для солдат за 182 мільйони

Міноборони вперше замовило литовцям харчі для солдат за 182 мільйони
Міноборони вперше замовило литовцям харчі для солдат за 182 мільйони

Міністерство оборони України 20 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Понтем Експрес.УА» про забезпечення військовослужбовців продуктами харчування за каталогом на 181,73 млн₴

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

Фірма поставлятиме продукти у Вінницьку, Тернопільську та Хмельницьку області.

Комплект продуктів коштує 74,52₴ Це дорожче за ціни для інших областей від інших постачальників: на 5% – від ТОВ «Сеплай» у 70,98₴, на 11% – від «Військторгсервісу» Міноборони у 67,20₴ і на 12% – від ТОВ «Рейтен Компані» у 66,78₴

Водночас це на 14% дешевше за торішню ціну для цих областей від ТОВ «Військсервіс-Волонтер» у 85,12₴ Це фірма з групи «генерал–єнакіївських», що були найбільшими отримувачами підрядів на харчування солдат за часів Януковича і Порошенка.

  • За каталогом, картопля від «Понтем Експрес.УА» коштує 12,90₴/кг. У січні в супермаркетах її у середньому продавали в роздріб дещо дешевше – по 12,51₴/кг.
  • Морква обійдеться військовим у 8,00₴/кг. Це трохи вище від цін у супермаркетах.
  • Заморожену рибу хек, сайда і минтай замовили по 54-68₴/кг. За даними асоціації «Українських імпортерів риби та морепродуктів», на українському гуртовому ринку хек, сайда та минтай коштує 55-60₴/кг. Однак роздрібні ціни можуть бути вищі.

При цьому в минулому році «Військсервіс-Волонтер» поставляв цим областям картоплю на третину дешевше – по 9,90₴/кг, а моркву майже вдвічі дорожче – 14,76₴/кг.

Спершу за підсумками аукціону договір підписали на 250,00 млн₴ Однак того ж дня обсяги закупівлі зменшили, тож сума угоди зменшилась на третину – до 181,73 млн₴

Первинна ціна угоди була на 5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 262,56 млн₴

Створений у 2016 році «Понтем Експрес.УА» вперше отримав підряд Мінооборони щодо продуктів. Київською фірмою на чолі з Іриною Моргуновою володіє Норкус Ірмантас із Литви. Йому належить відоме ТОВ «Понтем.УА» через фірму «Балтійос Паслаугу Групе» («Baltijos paslaugų grupė», Литва), а також ТОВ «Н.І.Н.А.» і ТОВ «ПНТ Львів» напряму.

У торгах брало участь вісім учасників. Замовник відхилили сім найдешевших фірм і обрав переможцем найдорожче ТОВ «Атомсервіс» із «генерал-єнакіївських». Однак «Понтем Експрес.УА» оскаржив своє відхилення в АМКУ. Замовник заявив, що фірму відхилено за невідповідність суми розціненого каталогу погодженій на переговорах ціні за комплект. Адмінколегія визнала відхилення неправомірним, бо документація не містила окремих вимог до порядку розрахунків у каталозі та завантаження каталогу саме за підсумками переговорів. Тому «Понтем Експрес.УА» повернувся на тендер і став переможцем.



Джерело статті: “http://vgoru.org/index.php/rozsliduvannya/rozsliduvannya-partneriv/item/52218-minoborony-vpershe-zamovylo-lytovtsiam-kharchi-dlia-soldat-za-182-miliony”

©1info.net