Масштабні лісові пожежі зафіксовано у регіонах Сибіру

У регіонах Сибіру і Далекого Сходу почався сезон лісових пожеж. Сотні гектарів лісу горіли і продовжують горіти у Хабаровському краї, Забайкаллі, Омській та Новосибірській областях, Бурятії, Примор’ї та на Алтаї, інформує 1NEWS з посиланням на .

Об этом сообщает Руспрес



“У цілому в Сибіру за минулий місяць загашено 1426 лісових пожеж. Режим НС введено на всій території Республіки Тива, Забайкальського, Красноярського країв, в Еравнінському муніципальному районі Республіки Бурятія”, – пишуть у виданні.


Так, у російському Забайкаллі горить 52 тисячі гектарів лісу, а у Кемеровській області в цьому сезоні вже згоріло понад три десятки будинків у чотирьох населених пунктах.


Повідомляється, що за словами губернатора Кемеровської області Сергія Цівілева, дві пожежі з чотирьох спалахнули через недопалки, кинуті з автомобілів.


“В Алтайському краї до кінця квітня вже три муніципалітети виявилися в зоні надзвичайної пожежонебезпеки. Дві доби горів ліс на площі у 270 га в Кур’їнському районі, добу – в Тальменском районі на ділянках 180 га і 140 га”, – повідомляють у виданні.


Варто зазначити, що через великі відкриті території і сильний вітер – справлятися з пожежами дуже важко. Однак жителі регіонів готуються до пожеж в міру власних сил: створюють протипожежні бар’єри, тримають напоготові пісок.


Йдеться про те, що пожежі поки не завдали критичних наслідків на фауну лісів, але лише тому, що почалися на місяць раніше.


Даний факт і турбує російський “Грінпіс”, адже збільшилася і площа поширення вогню.












Джерело статті: “https://1news.com.ua/svit/masshtabni-lisovi-pozhezhi-zafiksovano-u-regionah-sybiru.html”

©1info.net