Ти не ти, коли голодний — так учені пояснили, чому видри інколи «жонглюють» камінцями

Результати своїх спостережень дослідники виклали в публікації в науковому виданні Royal Society Open Science.

Об этом сообщает Редакция

Дослідники й раніше помічали незвичну поведінку видр: вони брали кілька камінчиків і перекидали їх із однієї лапи в іншу або котили по грудній клітці, лежачи на спині. Припускалося, що це якась форма гри, але її точне призначення не було відомим.

У своєму дослідженні британські науковці проаналізували 12 годин відеозаписів 48 видр. Серед них було два види — східна безкігтева (Aonyx cinereus) та гладкошерстна (Lutrogale perspicillata) видри.

Спершу вчені припустили, що «жонглюванням» камінчиків видри відпрацьовували рухи лапами. Тоді гладкошерстні видри, які харчуються рибою і мають бути вправними ловцями, мали б частіше перебирати камінці.

Також ті видри, що «жонглювали» більше, не демонстрували більше успіху в розв’язанні простих завдань на моторику. Не було суттєвих відмінностей щодо частоти жонглювання і залежно від віку видр.

Тоді вчені побачили ще одну закономірність: частіше «жонглювали» камінчиками ті видри, які не їли дві години або більше. Вони дійшли висновку, що така незвична поведінка тварин — просто спосіб комунікації.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/ti-ne-ti-koli-golodnij-tak-ucheni-poyasnili-chomu-vidri-inkoli-zhonglyuyut-kamincyami”

©1info.net