Замовчувати таке не можна: на відео зі снайперами ФСБ на Донбасі помітили «французький слід»

Українська влада замовчує використання російським спецназом на Донбасі французьких біноклів для вбивства воїнів України.

Об этом сообщает Дедал


Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці.


Снайперська група "Сокіл" Центру спеціального призначення ФСБ РФ завдяки техніці вбила на Донбасі українського сержанта Володимира Федченка. Але ця трагедія не отримала потрібного розголосу.


"Президент Зеленський зобов’язаний виступити з протестом проти направлення Путіним на Донбас спецназу ФСБ, і проти застосування для вбивства українців біноклів Sagem JIM LR виробництва Франції. Подальше мовчання просто ганебно і ображає Україну і пам’ять вбитого російським спецназом сержанта Федченка", — написав журналіст.


Російські спецназівці озброєні новітніми видами озброєнь. Але найдорожчою деталлю їх екіпіровки є багатофункціональний тепловізійний бінокль JIM LR компанії Sagem (виробництва Франції). Вони офіційно закуповувалися РФ.


"Sagem Jim LR — це один з найсучасніших і якісних приладів спостереження поля бою, який входить в комплект екіпіровки сучасного французького бійця FELIN. На цивільному ринку таке не купиш — це тільки офіційні військові поставки. Бінокль має денний і нічний канали спостереження, лазерний далекомір, магнітний компас, GPS-приймач і лазерний покажчик", — написав Бутусов.


За його словами, французький бінокль дозволяє виявляти машину на дистанції до 18 кілометрів, а людину на дистанції до 7 кілометрів. При цьому автоматично визначаються свої координати і координати цілі, дистанція, азимут, і миттєво передаються на інші пристрої, з якими прилад комутується. У бінокля дистанційний модуль управління, снайпер може не визирати для спостереження з окопу.


Вартість бінокля JIM LR з охолоджувальною матрицею, для тривалого спостереження — близько 80 тисяч євро. І у військторзі його не купити.


У той же час на озброєнні української армії приладів класу Sagem JIM LR є лише кілька, а системних закупівель немає.









Як повідомляв "Апостроф", 27 лютого на Донбасі в результаті обстрілів бойовиків загинув військовий ЗСУ, головний сержант взводу Володимир Федченко з позивним "Фед".


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/accidents/2020-05-14/zamalchivat-takoe-nelzya-na-video-so-snajperami-fsb-na-donbasse-zametili-francuzskij-sled/197180”

©1info.net