Фонд Новинського передав Петропавлівській лікарні апарат ШВЛ і засоби захисту для медиків

Народний депутат Вікторія Гриб від імені Фонду Вадима Новинського в честь Покрова Пресвятої Богородиці передала лікарні смт Петропавлівка (Луганська область) апарат штучної вентиляції легенів і 200 комплектів медзахисту. Частину з них розподілять між медичними установами міста Щастя.

Об этом сообщает Русский репортер


Про це повідомляє прес-служба фонду.


За словами заступника гендиректора Станично-Луганського РТМО Алли Васильченко, подарований Петропавлівці апарат ШВЛ — один з найбільш ефективних сучасних апаратів, який буде рятувати життя людей.


"Перевага машини в тому, що вона обладнана монітором і за лічені хвилини здатна визначити об’єм легенів. Адже важливо не тільки коректно підключити пацієнта, але і грамотно провести вентилювання. З новим апаратом зробити це буде набагато простіше. Кожна українська лікарня повинна бути оснащена подібним обладнанням. Що стосується захисних засобів для медперсоналу, певний запас у нас є. Але його потрібно постійно поповнювати. Тому допомога від Фонду Вадима Новинського і Вікторії Гриб як ніколи доречні. Ми їм дуже вдячні", — розповіла Алла Васильченко.




Народний депутат Вікторія Гриб нагадала, що Луганська область — одна з небагатьох, де вдалося не допустити спалаху коронавірусу.


"З 6 травня на Луганщині — жодного нового випадку захворювання. Проте, розслаблятися не варто. Питання захисту медиків, які знаходяться на передовій боротьби з невидимим ворогом, залишається безумовним пріоритетом. Сьогодні ми простягаємо руку допомоги лікарям, завтра вони встануть на наш захист. Тільки об’єднавши зусилля, ми можемо впоратися з пандемією і мінімізувати її наслідки", — підкреслила нардеп.


Вікторія Гриб подякувала Фонду Вадима Новинського за підтримку лікарів.


Благодійний фонд Вадима Новинського в честь Покрова Пресвятої Богородиці і бізнеси Смарт-Холдингу в рамках боротьби з епідемією COVID-19 в Україні направили на закупівлю медичного обладнання, індивідуальних засобів захисту медиків та підтримку літніх людей в умовах карантину понад 80 млн₴ Фонд був в числі перших, хто відгукнувся на заклик Антикризового Штабу при президенті України надати допомогу в боротьбі з поширенням інфекції.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-05-15/fond-novinskogo-peredal-petropavlovskoy-bolnitse-apparat-ivl-i-sredstva-zaschityi-dlya-medikov/197293”

©1info.net