Витрати за лікарняними зросли на 42 млн грн – Фонд соцстрахування України

Середньоденний розмір допомоги ФССУ у квітні становив 332,6 грн
Середньоденний розмір допомоги ФССУ у квітні становив 332,6 грн

Протягом квітня 2020 року Фонд соціального страхування України (ФССУ) взяв до сплати заяви-розрахунки для надання допомоги з тимчасової втрати працездатності на суму 883,2 млн грн, що на 5%, або на 42 млн грн, більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Про це повідомила пресслужба ФССУ.

Об этом сообщает Алексей Пивоваров

"У минулому місяці за компенсацією втраченого заробітку за лікарняними листками звернулися 198 тис. застрахованих, тобто офіційно працевлаштованих осіб. Загалом вони провели на лікарняному 2,7 млн днів", – ідеться в повідомленні.

У ФССУ зазначили, що середньоденний розмір допомоги у квітні становив 332,6₴ У статистичні дані внесено листи непрацездатності, за якими роботодавці подали заяви-розрахунки протягом квітня цього року.

У фонді повідомили, що забезпечили можливість відслідковувати стан оплати лікарняних листків онлайн на Telegram-каналі t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюють інформацію про суми й дати фінансування. Для цього потрібно дізнатися дату подання роботодавцем заяви-розрахунку за листками непрацездатності – це можна зробити на підприємстві або в територіальному відділенні фонду.

13 травня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що протягом останніх двох місяців у країні офіційно зареєстровано 197 тис. безробітних. Загалом, за його словами, в Україні майже 500 тис. безробітних.

Уряд оцінює реальну кількість громадян, які не працюють, у 2 млн.

Із 12 березня в Україні діє карантин. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав’ярні іта бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами, міжобласні пасажирські перевезення, закрили метро.

Уряд розробив п’ять етапів поступового пом’якшення карантину, 11 травня стартував перший етап.

12 травня Шмигаль повідомив, що уряд продовжить карантин в Україні після 22 травня.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-vitrati-za-likarnjanimi-zrosli-na-42-mln-grn-fond-sotsstrahuvannja-ukrajini-1500082.html”

©1info.net