У Росії протестували вакцину від COVID-19. Досліджуваними були самі розробники ліків

Окрім РФ, про успішне тестування вакцини від коронавірусу заявили й у США
Окрім РФ, про успішне тестування вакцини від коронавірусу заявили й у США

Співробітники національного дослідницького центру епідеміології та мікробіології імені Гамалії МОЗ Росії перевірили на собі вакцину від COVID-19. Про це "Інтерфаксу" розповів директор центру й академік Російської академії наук Олександр Гінзбург.

Об этом сообщает Russiangate

Він заявив, що досвід введення вакцини виявився успішним.

Відповідаючи на запитання про те, чи були побічні ефекти, академік відповів, що "всі живі, здорові і радіють". Він не уточнив кількість колег, які ввели собі вакцину, однак, за його словами, це широке коло співробітників центру – розробники, організатори доклінічних досліджень і технологи.

Гінзбург пояснив, що йдеться про перспективну векторну вакцину на основі ДНК аденовірусу, у яку вбудовано ген коронавірусу SARS-CoV-2. Аденовірус використовують як "контейнер", щоб доправити коронавірусний ген у клітини, запустити там синтез білків оболонки нового коронавірусу й "познайомити" в такий спосіб імунну систему з потенційним ворогом. Вакцини такого типу називають векторними.

19 травня у США заявили про успішне тестування вакцини проти коронавірусу на людях. Першу фазу тестування розпочали у квітні. У ньому беруть участь добровольці віком від 18 до 55 років.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За інформацією американського Університету Джонса Гопкінса, у світі коронавірусом заразилося понад 5 млн осіб, із них понад 329 тис. померло, понад 1,9 млн вилікували.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-u-rosiji-protestuvali-vaktsinu-vid-covid-19-doslidzhuvanimi-buli-sami-rozrobniki-liki-1501065.html”

©1info.net