Археологи знайшли у Мексиці уламки 200-річного корабля

Підводні археологи знайшли біля узбережжя штату Кінтана-Роо у Мексиці уламки вітрильного корабля. На думку вчених, він затонув понад 200 років тому після удару об риф, передає 1NEWS з посиланням на .

Об этом сообщает DEDAL



Про це повідомили в Національному інституті історії та археології Мексики.


Більшість деревини, з якої був зроблений корабель, згнила. Водночас добре зберігся якір, гармати та чавунні частини. Археологи заявили, що знайдені уламки могли належати вітрильному кораблю з Англії кінця XVIII — початку XIX століття.


Археологи попередньо вважають, що судно затонуло після удару об кораловий риф, який ще називають «Рифом кошмару»через небезпеку, яку він становить для моряків.


Науковці наголосили, що поки не можуть точно сказати, якого розміру було судно, що воно перевозило та за яких обставин воно затонуло. Археологи планують детальніше вивчити уламки корабля, коли їхня робота не буде обмежена пандемією COVID-19.


Морську аварію цього вітрильника назвали на честь рибалки Мануеля Поланко, який першим виявив це місце та повідомив про нього в Національний інститут. Він помітив уламки ще в 90-х роках, але археологи здійснили свої перші занурення лише зараз.


Рибалка вже повідомляв археологам у 60-х та 70-х роках про морські знахідки. Так, він помітив уламки вітрильника «Ангел», який перевозив сандалове дерево — з Мексики до Європи.


Мексика оголосила територію, де затонув корабель Поланко, підводним об’єктом культурної спадщини. Раніше там вже знайшли 69 різних уламків від кораблів.





Джерело статті: “https://1news.com.ua/tsikave/arheology-znajshly-u-meksytsi-ulamky-200-richnogo-korablya.html”

©1info.net