Рада не затвердила програми уряду, суд дозволив примусовий привід Порошенка на допит. Головне за день

Кабміну не вдалося домогтися схвалення програми
Кабміну не вдалося домогтися схвалення програми

Програма Кабміну

Об этом сообщает FIB

Верховна Рада передала програму Кабінету Міністрів на доопрацювання. За це рішення проголосували 245 депутатів. Про незадовільну якість програми говорили представники як опозиції, так і монобільшості.

Президент країни Володимир Зеленський заявив, що рішення про доопрацювання документа ухвалено на прохання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Програму готували ще до пандемії COVID-19, тому вона не враховує введення в Україні обмежувальних заходів і спричинених цим утрат економіки, пояснив глава держави.

Нові міністри

Рада проголосувала за призначення Ольги Стефанішиної віцепрем’єром із питань євроінтеграції й Олександра Ткаченка – міністром культури. Перед призначенням Стефанішиної її попередника Вадима Пристайка відправили у відставку.

Голосування щодо питання призначення міністра захисту довкілля і природних ресурсів не відбулося.

Звання НАТО

В Україні введуть нові військові звання вищого офіцерського складу відповідно до стандартів НАТО. Відповідний законопроєкт Верховна Рада ухвалила у другому читанні.

Зокрема, генерал-майор стане бригадним генералом, а контр-адмірал – комодором.

Картини Порошенка

Печерський райсуд Києва дозволив Державному бюро розслідувань примусово доправити експрезидента України Петра Порошенка на допит у справі про колекцію картин російських художників.

Богатирьова виграла апеляцію

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України скасувала запобіжний захід колишній міністерці охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій. У серпні 2019 року її заарештували за підозрою в розкраданні бюджетних коштів, вона вийшла під заставу.

Новий білоруський уряд

Президент Білорусі Олександр Лукашенко призначив новий склад уряду країни, прем’єром став ексголова Державного військово-промислового комітету Роман Головченко.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-rada-ne-zatverdila-programu-urjadu-sud-dozvoliv-primusovij-privid-poroshenko-na-dopit-golovne-za-den-1502954.html”

©1info.net