В’язень із СOVID-19 помер у Кропивницькій колонії

У Кропивницькій виправній колонії № 6 помер ув’язнений, у якого виявили коронавірус, передає 1NEWS.

Об этом сообщает Компромат РУ



Чоловіка госпіталізували із гострим запаленням легень ще 14 травня. Лікарі зробили тест на СOVID-19, але він виявився негативним. Вже 19 травня ув’язненого помістили на ізоляцію в окрему камеру у медчастині колонії, стан пацієнта був тяжким. Про це 5 червня повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Telegram.


Через поганий стан здоров’я адміністрація колонії 1 червня направила його до лікарні, щоб лікарі підготовили висновки про його звільнення від відбування покарання. Повторний тест на коронавірус, зроблений 3 червня, показав позитивний результат. Хворий помер 4 червня.


Тести на коронавірус зробили всім контактним особам — трьом фельдшерам та восьми засудженим, які були у медчастині.


Вважаю, що смерть ув’язненого — наслідок неналежної організації та контролю за впровадженими карантинними заходами в установах покарань, а також фактичного ігнорування виконання наданих рекомендації за результатами моніторингових візитів, здійснених у рамках національного превентивного механізму, — написала Денісова.


Омбудсмен вимагає від Міністерства юстиції забезпечити проведення тестування всіх працівників та утримувати осіб у пенітенціарних установах, де були зафіксовані підозри та випадки захворювань на коронавірусну інфекцію.





Джерело статті: “https://1news.com.ua/ipol/v-yazen-iz-sovid-19-pomer-u-kropyvnytskij-koloniyi.html”

©1info.net