Порошенко прийшов на допит у Держбюро розслідувань

Порошенко є свідком у справі про картини
Порошенко є свідком у справі про картини

10 червня п’ятий президент України, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань (ДБР) як свідок у справі про переміщення через кордон картин. Про це повідомляє УНН.

Об этом сообщает Звездный клуб

"Я твердо переконаний, що вони зараз повинні сказати: вибачте, Петро Олексійович, ми закриваємо цю справу, ми приносимо вам вибачення", – сказав Порошенко.

Агентство зазначає, що під будівлею ДБР у Києві зібралися прихильники експрезидента, вони тримають карикатури на президента України Володимира Зеленського, бізнесмена Ігоря Коломойського і генеральну прокурорку Ірину Венедіктову.

Пресслужба ДБР розпочала проведення у Facebook онлайн-трансляції візиту Порошенка.

"11.05 – Порошенко разом з адвокатами прийшов на допит до Державного бюро розслідувань. 11.35 – Порошенко відмовляється від участі в допиті й намагається покинути будівлю ДБР", – ідеться в повідомленні відомства.


https://www.facebook.com/dbr.gov.ua/posts/1602854213203546

Порошенко казав, що картини купив і законно ввіз в Україну до своєї президентської каденції – 2012 року. 26 травня експрезидент разом із дружиною Мариною Порошенко презентував у столичному Музеї Івана Гончара виставку картин, які фігурують у розслідуванні ДБР. В експозиції представлені роботи Івана Айвазовського, Льва Лагоріо, Вільгельма Котарбінського, Василя Тропініна, Василя Хмелюка та Іллі Рєпіна.

Під час презентації виставки до музею приїхали співробітники ДБР. Щоб потрапити всередину, вони виламали вхідні двері. В установі назвали вторгнення співробітників ДБР незаконним, оскільки відповідного рішення суду на проведення слідчих дій вони не показали. Пресслужба музею повідомила, що співробітники ДБР вилучили митні декларації до картин, які теж були частиною виставки. 28 травня стало відомо, що Печерський районний суд заарештував цю колекцію.

Про допит Порошенка 10 червня у ДБР повідомили 3 червня. У бюро вказали, що його викликають у справі про "законність зняття інформації під час проведення міжнародних переговорів за участю президента України та вищих посадових осіб іноземних держав".

4 червня стало відомо, що Печерський райсуд Києва дозволив Державному бюро розслідувань примусово доправити Порошенка на допит.

Експрезидента викликали на допити 26-го і 29 травня, але він на них не з’явився. Адвокати політика заявили, що бюро не в належний спосіб вручило йому повістки.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-poroshenko-prijshov-na-dopit-v-derzhbjuro-rozsliduvan-1503693.html”

©1info.net