Банкрутство, гучні скандали та судові справи: найцікавіші факти про Дональда Трампа у день його 74-річчя

Банкрутство, гучні скандали та судові справи: найцікавіші факти про Дональда Трампа у день його 74-річчя
Банкрутство, гучні скандали та судові справи: найцікавіші факти про Дональда Трампа у день його 74-річчя

У неділю, 14 червня, виповнюється 74 роки президенту США Дональду Трампу. Майже скрізь, де тільки з’являється, він здіймає хвилю скандалів. А одним словом — піднімає на бунти мільйони людей по всьому світі. Маючи в запасі більше двох мільярдів доларів, Трамп знає, що таке банкрутство, і як із нього вийти ще багатшим. А його особисте життя варте десятків романів. Він дід 8 онуків, але секс-скандали його наздоганяють і в поважному віці.

Об этом сообщает Москов пост

Відомим на весь світ Трампа зробили банкрутство, гучні судові справи та секс-скандали. А кількість скандалів, які він зчинив за 4 роки президентства, можна вважати рекордною. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тижня.

У ньому весь час сперечаються — політик, бізнесмен та шоумен.

Від Дрампфа до Трампа

Усе почалося далекого 1892 року, коли німець Фридрих Дрампф із дружиною перетнули Атлантичний океан. Уже в Америці він став Трампом, що в перекладі з англійської "козир".

Працював перукарем, управлінцем ресторанів та борделів. Був власником кількох об’єктів нерухомості. І помер 1918 року від іспанки. То був дід 45 президента США Дональда Трампа. І то був початок імперії Трампів.

Уся родина — вихідці з Європи. Тато Фред — німець, мати Мері — шотландка. Вони батьки п’ятьох дітей. Дональд був четвертим. Народився, коли Америка ще оговтувалась од війни 1946 року. Багатство нью-йоркського магната Фреда Трампа зростало разом із поствоєнним бумом на нерухомість. Син Дональд згодом перевершить батьковий успіх.

Родина Трампів була заможною: красиво обставлений будинок, власний водій і кухар. Та через нестерпний норов малого Донні — так його називали друзі дитинства — вирвали з безтурботного життя і спровадили до нью-йоркської військової академії. Там він навчився розбирати гвинтівку, там плакав із друзями, коли вбили президента Кеннеді, там став капітаном роти і бейсбольної команди. Словом, лідером був змалечку.

Він думав про вступ до кіно-школи, але все ж закінчив бізнес-школу при Пенсильванському університеті, де здобув економічну освіту.

Імперія Трампа

Його старший брат вирішив стати пілотом, тож надії, що хтось із синів продовжить справу батька, автоматично дісталися Дональду. І той довів свій хист, перетворивши зруйнований і збанкрутілий готель "Комодор" у "Ґранд Хаят". Звісно, не без татової помочі, точніше, мільйонів.

Згодом звів славнозвісний 58-поверховий "Трамп Тавер", де 2015 року оголосив про участь у президентських перегонах.

Трапмові хмарочоси один за одним виростали по всьому Нью-Йорку, а потім і по всьому світі.

Нерухомості стало замало, тож вирішив відкрити готелі й казино. Увесь час наголошуючи, що всього добився сам. І навіть хвалився цим у книзі "Мистецтво укладати угоди", яка стала бестселером. І зробила його суперзіркою.

Та кілька років тому в розслідуванні "Нью-Йорк Таймс" з’ясувалося — коли на початку вісімдесятих Трамп-молодший не міг виплатити свої кредити, Трамп-старший дав своєму бухгалтерові чек на 3,5 мільярди доларів і той на всі гроші накупив фішок, так і не зробивши жодної ставки. Такий собі нелегальний кредит був лише одним із ходів Фреда Трампа, який, кажуть, умів ухилятися від сплати податків.

На початку 90-х Дональд Трамп пережив іще одну кризу. Його розважальні комплекси один за одним почали оголошувати про банкрутство. Його борги становили 900 мільйонів доларів. Тож довелося продавати будівлі, авіалінії, "Боїнг-727" та яхту "Трамп Прінцес".

Частину грошей вклав у покупку конкурсів краси "Міс США" та "Міс Усесвіт". Правами на них володів до 2015 року. До речі, в першій телефонній розмові із Володимиром Зеленським Трамп хвалив Україну за те, що на конкурсі завжди була гарно представлена.

А міс-Україна 2001 року Олександра Ніколаєнко стала дружиною його близького друга, мільярдера Філа Рафіна. Кажуть, що Трамп був свідком на їхньому весіллі, а коли вирішив одружуватися з Меланією, радився з Ніколаєнко, чи пасують вони одне одному.

Трамп. "Кандидат"

1999 року помер Трамп-старший, так і не дізнавшись про президентські амбіції сина. Той наступного ж року вперше висунув свою кандидатуру в президенти та згодом зняв її.

На початку нового тисячоліття Трампові запропонували вести реаліті-шоу з назвою "Кандидат". Учасники програми змагалися за місце в компанії Трампа. А він сам був виконавчим продюсером та ведучим цього шоу аж 14 сезонів поспіль.

За це 2007 року він отримав зірку на голлівудській алеї слави. Руйнували її вже кілька разів відколи Трамп став президентом.

Відео Політик, шоумен та бізнесмен: найцікавіші факти про Дональда Трампа у день його 74-річчя

Хвилю скандалів він здіймає майже скрізь, де тільки з’являється, а одним словом піднімає на бунти мільйони людей по всьому світу. 74 роки сьогодні виповнюється президенту Америки Дональду Трампу. Маючи в запасі більше 2-х мільярдів доларів, він знає, що таке банкрутство і як із нього вийти ще багатшим. А його особисте життя варте десятків романів. ТСН.Тиждень зібрав добірку найцікавіших фактів з біографії Дональда Трампа.

Політик, шоумен та бізнесмен: найцікавіші факти про Дональда Трампа у день його 74-річчя
ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Перші леді Трампа

Пишна зачіска і яскравий мейкап. Такий вигляд мала перша дружина Трампа 40 років тому. У дівоцтві Івана Зельнічкова — спортсменка-лижниця родом із Чехії. Вони одружилися 1977 року. І мають трьох спільних дітей: Дональда-молодшого, Іванку та Ерика. Усі нині керують татовим бізнесом.

Та 15-річний шлюб почав тріщати. Під час розлучення за шлюбним контрактом Трамп мав виплатити колишній дружині 14 мільйонів доларів. І ще 350 тисяч доларів аліментів щороку.

Причиною їхнього розриву став роман із кіноактрисою Марлою Мейплз, із якою Дональд офіційно одружився, і яка народила донечку Тіфані. Шлюб тривав 6 років.

Однак іще до розлучення Трамп зустрів Меланію Кнавс на вечірці в Манхетені. Відтоді закрутився роман із молодшою на 24 роки словенською моделлю. На їхньому весіллі гостювали Біл та Гіларі Клінтони. Тоді він іще не здогадувався, що вона стане його опоненткою на виборах усього за 10 років. Меланія подарувала Трампові п’яту дитину — сина Берона.

Трампа часто критикують за ставлення до першої леді. На інавгурації користувачам соцмереж вона здалася сумною. І вони розгорнули цілий флешмоб — хештеґ-сумнамеланія та хештеґ-врятуймеланію.

Та, мабуть, найгірші часи вона пережила, коли з’явилася порноактриса Стормі Деніелз, яка вирішила випустити в люди одкровення про інтим із Трампом. Їй заплатили 130 тисяч за мовчання. Але вона взялася розказувати всі подробиці.

Через суд порноактриса намагалася скасувати угоду про нерозголошення, яку підписала незадовго до президентських виборів. Згодом аж 16 жінок звинуватили його в сексуальному насильстві. Він усе заперечує.

Президент Трамп

Несистемний політик від республіканців Дональд Трамп із виборчих перегонів 2016 робить видовищне політичне шоу. Шукаючи скелетів у шафі опонентки Гіларі Клінтон та копирсаючись у її поштовій скриньці. У цьому, до речі, звинуватили росіян.

Самому ж Трампу приписували зв’язки з Кремлем. Президент РФ Путін не приховував симпатії до цього кандидата. Згодом адміністрація Трампа визнала втручання Росії у вибори і запровадила санкції проти 19 впливових росіян.

8 листопада 2016 року США обрали 45-тим президентом Дональда Трампа.

За роки президентства він — син емігрантів із Європи — розпочав війну з емігрантами. Зокрема, із Близького Сходу. А ще почав будувати стіну з Мексикою.

Керуючи країною, яка пережила найпотужніші за останні десятиліття урагани "Метью", "Харві", "Флоренс", він вийшов із Паризької кліматичної угоди, заявивши, що не вірить у зміни клімату.

Розпочав торговельну війну з Китаєм та називає "хорошим парубком ядерного Кіма" з Північної Кореї.

Так поспілкувався з українським президентом Володимиром Зеленським, що встряв у скандал і йому висунули імпічмент за тиск на Україну в розслідуванні справи сина Джо Байдена — його головного конкурента на виборах, які відбудуться вже за пів року.

Та найбільшим ударом для Трампа став коронавірус COVID-19. Пандемія, схожа на ту, що 100 років тому вбила його діда Фредерика. Нині його країна постраждала од вірусу найдужче. Найбільше жертв, найвищий рівень безробіття.

А нинішні бунти через убивство афроамериканця Джорджа Флойда, які роз’ятрюють і ділять Америку, ще більше мали б опустити рейтинг Трампа перед виборами, як ніколи досі. Але він з усього вміє зробити свій козир.

Тож день народження йому, здається, зіпсувати не здатне ніщо.


Джерело статті: “https://tsn.ua/svit/donaldu-trampu-74-roki-1565515.html”

©1info.net