Офіс генпрокурора в суді 18 червня домагатиметься арешту Порошенка, — Новіков

последние новости в Украине останні новини в Україні
последние новости в Украине останні новини в Україні


У четвер, 18 червня, заплановано судове засідання в Печерському суді, в ході якого офіс генпрокурора наполягатиме на арешті п’ятого президента України, а нині народного депутата 9 скликання Петра Порошенка. Суддею призначено Сергія Вовка.

Об этом сообщает Компромат

Про це повідомляє пресслужба політсили "європейська солідарність" у вівторок, 16 червня, з посиланням на повідомлення адвоката Порошенка Іллі Новікова, яке було оголошено на брифінгу.

Згідно з публікацією, Новіков заявив, що на даному засіданні "Петра Порошенка будуть намагатися, як анонсовано ще 10 червня, взяти під варту". Також він повідомив, що клопотання розписано на суддю Вовка. "Те, що це клопотання через ряд причин виявилося, розподілено на суддю Вовка, – це очікувано і нас це не здивувало", – підкреслив Новіков.

Новіков зазначив, що, незважаючи на те, що у Петра Порошенка нещодавно помер його батько, і "відповідно до християнського звичаю похорон відбувається на третій день", Порошенко неодмінно буде в суді. Як підкреслив адвокат — це принципове питання.

У "ЄС "також процитували іншого адвоката Порошенка Ігоря Голованя, який заявив, що"кількість процесуальних порушень у цьому провадженні величезна". За словами Голованя, генпрокурор Венедиктова намагається притягнути до кримінальної відповідальності "завідомо невинного".

Також Головань повідомив, що в березні 2020 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) "встановило, що там порушень не було". Також Головань послався на голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького, який підписав документ, де було зазначено, що "в ході вивчення матеріалів досудового розслідування встановлено відсутність обставин, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення".

Треба відзначити, що видання "Інтерфакс Україна" посилаючись на свої джерела, повідомило, що для Порошенка проситимуть арешт з альтернативою 10 мільйонів гривень застави.

Раніше повідомлялося, що ДБР оприлюднило відеозапис процедури вручення колишньому президенту, народному депутату Петру Порошенку підозри. Однак, як повідомили у відомстві, 5-й президент України відмовився від отримання його письмової версії та поспішно покинув будівлю ДБР, пише ASPI news.

Нагадаємо, п’ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко 10 червня прибув до ДБР. Його викликали на допит у справі про нібито незаконний перетин через кордон України 43 картин і намагалися вручити підозру за іншою справою. Пізніше слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) заявили, що вручили підозру Петру Порошенку. Адвокат п’ятого президента України Ілля Новіков заперечив цю інформацію.



Джерело статті: “https://aspi.com.ua/news/politika/ofis-genprokurora-v-sudi-18-chervnya-domagatimetsya-areshtu-poroshenka-novikov”

©1info.net