Акція протесту прихильників Шарія під ОП: у центр Києва стягують поліцію і Нацгвардію

На Банковій відбудуться одночасно кілька протестів, учасники яких мають різні політичні погляди / Фото УНІАН
Правоохоронці не виключають, що учасники заходів можуть вдаватися до заздалегідь спланованих агресивних дій.

На Банковій відбудуться одночасно кілька протестів, учасники яких мають різні політичні погляди / Фото УНІАН

Поліція і Національна гвардія забезпечуватимуть сьогодні порядок під час акцій у центрі Києва.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Об этом сообщает RuGate

«Правоохоронці забезпечать правопорядок під час акцій у Києві. Сьогодні на вулиці Банковій заплановані масові заходи, учасники яких мають різні політичні вподобання. До охорони правопорядку заступили поліцейські та нацгвардійці», — йдеться в повідомленні.

У поліції не виключають, що учасники заходів можуть вдаватися до заздалегідь спланованих агресивних дій, тому правоохоронці закликають дотримуватися вимог чинного законодавства, діяти у правовому полі та реалізовувати своє право на зібрання виключно мирним шляхом.

«Водночас звертаємося до представників засобів масової інформації бути обережними під час висвітлення подій на цих заходах і у випадку виникнення небезпечних ситуацій – звертатися за допомогою до поліцейських», — наголосили в поліції.

Також у прес-службі наголосили, що поліція перебуває поза політикою. «Незалежно від уподобань учасників акції ми будемо діяти в межах своєї компетенції та відповідно реагувати на всі випадки порушення чинного законодавства», — зауважили в Нацполіції.

Як повідомляв УНІАН, учора блогер Анатолій Шарій, що проживає у Нідерландах, закликав своїх прихильників в Україні вийти 17 червня на акцію протесту під будівлю Офісу президента, взявши з собою усі засоби самозахисту "у межах законодавства".

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram



Джерело статті: “https://www.unian.ua/society/shariy-akciya-shariya-kopi-budut-cherguvati-u-centri-kiyeva-novini-kiyeva-11039180.html”

©1info.net