Аналітик розрахував рейтинг Лукашенка. Результати невтішні

Переобрання Лукашенка підтримують 3,8 відсотка вивченої аудиторії — Аналітик розрахував рейтинг Лукашенка. Результати невтішні
Переобрання Лукашенка підтримують 3,8 відсотка вивченої аудиторії — Аналітик розрахував рейтинг Лукашенка. Результати невтішні
Переобрання Лукашенка підтримують 3,8 відсотка вивченої аудиторії


Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня

Об этом сообщает Устинов троллит


Засновник компанії Tazeros Global Systems Артур Хачуян розрахував рейтинг кандидатів в президенти Білорусії, в тому числі чинного глави республіки Олександра Лукашенка. Результати дослідження доступні на сайті компанії.


Tazeros Global Systems – російська багатопрофільна компанія, що спеціалізується на розробці систем штучного інтелекту.

Аналітик ґрунтувався на даних майже шести мільйонів білоруських унікальних користувачів – реальних людей, присутніх якимось чином в соціальних мережах. Це більш ніж дві третини населення країни, яке, за підрахунками Національного статистичного комітету республіки на січень 2020-го, становить 9,4 мільйона чоловік. До вибірки не ввійшли користувачі без аватарок і осмислених публікацій. Для розрахунку рейтингу кандидатів використовувалося інформаційний простір за останні три місяці.


Згідно з підсумками аналізу, переобрання Лукашенка підтримують 3,8 відсотка вивченої аудиторії, тобто всього 263 тисячі чоловік. 62,6 відсотка (або 4,3 мільйона чоловік) вважають, що Лукашенко повинен піти з поста президента. 72 відсотки користувачів (майже п’ять мільйонів чоловік) готові голосувати за будь-якого кандидата, крім Лукашенка, з’ясував Хачуян. У голосуванні на виборах президента готові взяти участь 47,2 відсотка вивченої аудиторії, тобто 3,2 мільйона чоловік.




12_04


Також аналітики підрахували, що 7,2 відсотка білоруських користувачів відчувають тиск на роботі через вимогоу поставити підписи за Лукашенко. 14,1 відсотка аудиторії (майже мільйон осіб) готові брати участь в акціях протесту.


Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня. Більшість суперників Лукашенка, який оголосив про плани балотуватися на шостий термін, затримані, серед них найбільш популярні в країні кандидати – банкір Віктор Бабарика і блогер Сергій Тихановський. У Мінську і великих білоруських містах проходять мирні акції протесту, що супроводжуються затриманнями демонстрантів.

Лукашенко беззмінно править Білорусією з липня 1994 року. Його сини Віктор і Дмитро займають високі державні пости в білоруській владі.


Читайте також:

У Білорусі відновились акції протесту проти Лукашенка: силовики затримують людей

Джерело статті: “https://glavcom.ua/world/observe/analitik-rozrahuvav-reyting-lukashenka-rezultati-nevtishni-688233.html”

©1info.net