Сергій Борзов навідався у вінницьке відділення «швидкої»: Медики не можуть працювати в таких умовах. Відео

Підстанція швидкої допомоги, яка знаходиться у Вінниці на вулиці Пугачова, на минулому тижні була в центрі уваги всеукраїнських ЗМІ. Медики повідомили журналістам про неналежні умови роботи, про велику кількість захворілих на коронавірус і надіслали фото приміщення, де працюють. Голова Вінницької облдержадміністрації 22 червня поїхав до медиків. Відео візиту опубліковано на сторінці «Фейсбук» Сергія Борзова.

Об этом сообщает RuGate

Керівник підстанції екстреної допомоги повідомив, що на підстанції найбільше навантаження по виїздах. Тут розміщується 14 машин, працює 222 людини. Він також підтвердив, що 74 працівники хворіють на коронавірус, з них 50 – на самоізоляції і 24 – на стаціонарному лікуванні.

Будівля, де перебувають медики, в поганому стані. На стінах грибок і пліснява, протікає стеля. На капітальні видатки область не може виділяти кошти, так як будівля на балансі міста.

«В таких умовах працюють лікарі швидкої. Так не повинно бути. Умови для лікарів незадовільні. Звичайно тут можуть відбуватись спалахи захворювань», — сказав голова Вінницької облдержадміністрації.

Керівник департаменту охорони здоров’я зазначила, що розглядали варіанти, аби перенести підстанцію в іншу будівлю.

«Нам підходить приміщення на Арабея. Ми там були, минулого літа, дивились. Там триповерхове приміщення з цокольним поверхом, є гаражі. Ми пішли в комунальне майно міста, нам сказали, що його віддали ТОВ ЖЕО», — каже Людмила Грабович.

«Тоді ще не було епідемії коронавірусу. Зараз ситуація складна і ми бачимо, які виклики. Наші медики, страждають від цих умов. Нам потрібно виходити з того що є. Якщо лікарі та керівник департаменту охорони здоров’я кажуть, що підходить будівля на Генерала Арабея, то будемо просити міську владу, щоб відреагували позитивно. Адже зараз лікарі на першому плані. Вони повинні працювати в належних умовах», — сказав Сергій Борзов.



Підписуйтесь на Винница.info в Telegram

Джерело статті: “http://www.vinnitsa.info/news/serhiy-borzov-navidavsya-u-vinnyts-ke-viddilennya-shvydkoyi-medyky-ne-mozhut-pratsyuvaty-v-takykh-umovakh-video.html”

©1info.net